Uzak kaldım buralardan farkındayım ama yaz yoğun geçiyor malesef..
Geçtiğimiz günlerde evde milföy pastası yapmıştım.
Babamın tanesine 7 lira verdiğini öğrenince ben o paraya bir tepsi çıkarırım mantığıyla başladım daha da lezzetli oldu :p
Aslında şaka da değil koca tepsiden 10 dakikada elde kalan fotoğrafta :))
Tekrarları gelince resmi güncellerim artık..
Tarifi
Kreması için;
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- Yarım litre süt
- Yarım limon kabuğu
- 3 yumurtanın sarısı
- Bir yemek kaşığı tereyağ / margarin
İsteğe göre çilek veya mevsim meyvesi
Yumurta sarısını çıptıktan sonra, şeker un ve sütü de ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Kremaya isteğe göre limon rendesi de ekleyerek aroma veriyoruz ve piştikten sonra bir yemek kaşığı tereyağı ekleyerek bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Sonrasında ikiye böldüğümüz kare milföy hamurlarını üzerine yumurta sarısı sürerek kabarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan milföyler sıcakken soğuk muhallebiyi ve meyvelerimizi aradaki boşluklara doldurarak pratik pastamızın son aşamasına gelmiş oluyoruz :) Sonrasında üzerine pudra şekeri dökerek servise hazır hale getiriyoruz..
Şu ramazan ayında çok güzel gideceğini düşündüğüm pratik bir tatlı..,
Sonrasında ikiye böldüğümüz kare milföy hamurlarını üzerine yumurta sarısı sürerek kabarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan milföyler sıcakken soğuk muhallebiyi ve meyvelerimizi aradaki boşluklara doldurarak pratik pastamızın son aşamasına gelmiş oluyoruz :) Sonrasında üzerine pudra şekeri dökerek servise hazır hale getiriyoruz..
Şu ramazan ayında çok güzel gideceğini düşündüğüm pratik bir tatlı..,
Herkese şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler
Deryasu
deryasu.blogspot.com
Sevgiler
Deryasu
deryasu.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu