KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

Umre Notları | Mekke'de Nerede Ne Yenir

Herkese merhabalar
Geçen umreye gidişim biraz zorlu olunca bu sefer sessiz sedasız gidip döndüğümde verimli yazılar yazmak istedim. Dilim döndüğünce klavyemde aktaracağım ne tecrübe kazandıysam. Başlayalım bakalım..

Geçen yıl Otel 2 Tip Umre'ye gittiğimiz için açık büfe sabah akşam iyi doyuyorduk ancak bu sene Normal Tip olarak geçen tabldot yemekli umre bazı sebeplerle yemek problemini de getirdi beraberinde. Başlık nerede ne yenir oldu ancak ben size Mekke'nin dört bir yanından çok Harem'i Şerif'in yakınlarından bahsedeceğim..

Mekke'de seçenek bol aç kalmak gibi bir derdinizin olmayacağına emin olabilirsiniz yemeklerinizi etkileyen sağlık vb. bir problem yoksa elbette.

Zemzem Tower

Görmemek mümkün değil malum saatin olduğu kule Zemzem Tower olarak geçiyor. İçerisinde Türkiye'de yediğiniz Burger King, KFC tarzı zincir markalar fazlasıyla bulunmakta. Bunun dışında Türk yemekleri yapan isimleri bariz Türkçe yerler de mevcut. Türk döneri satan bir yerde hele bir lahana dolması (sarması) yedim ki ben ömrümde öylesini yememiştim.
Bu saydığım restoranların hepsine üçüncü ve dördüncü katta ulaşabilirsiniz. "Food Court" olarak geçer tabelalarda bildiğiniz yemek katı yani.

Hilton Oteli Çevresi
Kabe'ye giriş kapılarını arkanıza aldınız zaman, karşınızda solda saat kulesi varsa sağınızdaki o kirli beyaz renkli, kiremit rengi panjurları olan bina da Hilton Otel.
Google görsellerden aldığım Hilton Oteli de bu şekilde.



Kırmızı ile yuvarlak içerisine aldığım yer bir AVM. İçerisinde sol tarafta Bin Dawood isminde bizdeki Bim'in büyüğü bir market var. Carrefour gibi de diyebiliriz aslında. Hurma'dan, bavula, konserve balıktan, güneş kremine kadar hepsi var.
1 riyale (ortalama 65 kuruş) şahane lavaş pideleri var. Yanına konserve balık veya salam alarak tertemiz öğlen yemeği çıkarabilirsiniz kendinize. Kutu içecek de 1.5 riyal olması gerekiyor.

Avm'ye ilk girdiğinizde solda bir pizzacı var. İsmini unuttum ama tek zaten girince. Burada sebzeli, etli, tavuklu pizza yiyebilirsiniz. Ön tarafta ücretini ödeyp arkada yaplıanları görebiliyorsunuz. Mutfak tertemiz.

Yemeğin üzerine tatlı olarak veya atıştırmalık isterseniz de yine Bin Dawood'un karşısında Dunkin Donuts bulunmakta.

Resime tekrar dönecek olursak sol tarafta yukarıya doğru bir ok bulunmakta. Bizim bu gidişimizde Kaldığımız Bedir Oteli bu caddenin bayağı aşağısında kalıyor.

Size yukarıda hep temiz kelimesini vurgulamıştım ya bu sokağı şahsen çok gözüm tutmadı ama sokak başladığından itibaren yanyana dizilmiş belki 10 tane Chicken Burst dükkanı var. Bizdeki kızarmış tavuk köftesi yani nugget satıyorlar. Tavuk parçası ve pilav yiyor insanlar genellikle. Bu arada restoranlarda kaşık olmama ihtimalini de unutmayın. Medine KFC'de kola içer gibi salata yediğimi biliyorum :)

Geleyim size Mekke'de bana o kiloları aldırıp midemi büyüten o eşsiz lezzet Al Baik'e. Menü için tıklayın Bir de mayonez sosları var ki :)  Al Baik ok ile gösterdiğim sokaktan aşağıya bir 10 dakika yürüyünce sağ tarafınızda kalıyor. Kırmızı kocaman bir tabelası var zaten. Otelimizin yemekhanesini gördükten sonra burdan yemeye başladım ben bir hafta boyunca öğlen akşam yemeğim Al Baik'den idi. Lezzeti bence güzel ve fiyatlar uygun. Espirisi varmış hatta Al Baik yemeyenin umresi kabul olmaz diye :) Önünden geçerseniz içeriye bir uğrayın derim..


Bu yazıyı okuyan umreci veya hacı adaylarına şimiden hayırlı yolculuklar.
Bana da dua edin olur mu :)

Sevgiler, selamlar..
Deryasu
deryasu.blogspot.com.tr




4 yorum:

  1. Rabbim kabul etsin inşaAllah umreni de hayırlı dualarınıda canım benim.. Bir gün düşerse yolum eğer sana güvenerek anlattığın yerlere doğru yol almak isterim inşaAllah :) :) Al baik de aklımdaaa ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım benim Allah razı olsun :)
      Afiyet şeker, ibadetlerin için de güç kuvvet olsur inşaAllah :)

      Sil
  2. Allah umrenizi kabul etsin. Gercekten guzel bi yazi olmus..
    www.vetamtur.com.tr

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu

Translate My Blog