KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

İslami - Tesettür Otel Tecrübem

Herkese selamlar,

Çok isimle anılsa da işin özü bay bayan ayrı tesisleri olan helal - haram kurallarında daha dikkatli oteller olarak bildiğimiz islami otellerden biri olan Selge Beach Resord and Spa'dan sabah itibariyle evime dönmüş bulunmaktayım.

Bir elimde mendilim, morarmış ayaklarımın altında yükseklik aylardır uğrayamadığım bloğumla tecrübelerimi paylaşacağım inşaAllah. Ben şuan çok hastayım ama post çok olumlu başlayacak otel güzeldi umusuzluğa düşürmeyeyim okurlarımı..


Çok uzun zamandır yazı yazamama sebebim aslında üniversite tercihleri. O yoğun tempoda bir gün haftasonu görevim karşılığı izin hakkım vardı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili ile birleştimek istedim son anda. Benim temel amacım ultra herşey dahil konseptte güzel yemek yiyeceğim ve bayanlar için tamamen görünmeden dilediğim giysilerle yüzüp güneşleneceğim bir tatildi. Düşündüm taşındım araştırma yaparken Halal Booking sitesi ile karşılaştım. Dünya çapında islami kurallara daha dikkatli otelleri içeriyor bu site. Hani diyemiyorum %100 helal. Mağlum otel onu hedeflese bile kuralı bozan insan gırla. Ona da değinirim aşağıda.
Oteli Selge Beach olarak belirledikten sonra bir Google üzerinden aratayım otelin sitesini göreyim derken ETS linki reklam olarak belirdi yukarıda ve tıkladım. Ta taam çok daha ucuz :) Hemen havalemi yaptım.
Son kaldığımızi için uçak biletlerine baktığımızda da 300 küsür liraları görünce ETS imdadımıza yetişti sağ olsun. İstanbul Göztepe Köprüsü'nün hemen yanına yeni salı pazarına bitişik bir alandan kalkıyor otobüsleri ve ömrümün en kibar otobüs personellerini ben burada gördüm. Yemek için içerisinde sandviç, muz, kurabiye ve meyve suyu olan bir kutu verildi. Dönüşte kullandığım İsmail Ayaz'ın iki kere kek servisi yanında iyi idi..


ETS Turizm Otobüs



Ayrıca yol boyunca içecek ikramları oldu. Bana göre biraz yavaştık ama hizmet şahaneydi. Otelimizin kapısına kadar bırakıp bizi otelin ETS görevlisi Salih Bey'e emanet ettiler. Giriş işlemlerimizden başlayarak son derece yarımsever ve kibar bir şekilde her türlü ihtiyacımıza koştu Salih Bey.

Otele gelirsem..

Bay ve bayan olmak üzere ayrı yüzme havuzu, karma yüzme havuzu, bayan kumsalı ( yüzme yok sadece güneşlenme aman dikkat) ve aile plajı olarak geçen karışık plajı mevcut. Misafirler sadece tesettürlü hanımlardan oluşmuyor. Başı açık ve yarı kapalı haşema olarak tabir ettiğimiz kapri üzeri kısa kollu haşemalarla giriyor o hanımlar da karma bölgelerde. Tesettürlülerden de öyle taytlı, boynu açık felan görmedim. Bol haşemalı boynu felan güzel kapalılardı. Sonuçta beyleri de düşünmek lazım adamlar neden haramla gözgöze gelsin değil mi?
Bayanlar kompleksi de bence tek kelimeyle şahaneydi. Girerken üzeriniz dedektör ile aranıyor çantanız didik didik ediliyor. Telefon, kamera, ipad bunları sokmak yasak. Bebekler dışında erkek çocuk girmesi yasak. Ben bikini üzerine kendi eteği ile yüzdüm güneşlendim, gelenlerin çoğu da benim gibi ya ayrıca etek yada diz kapağına kadar şort giymişlerdi. %100 helal olması misafirler sebebiyle zor dediğim kısım da mesela bikini altı açıklıkta maşaAllah kişiler vardı. Kimse kimsenin mahrem bölgesini görmek zorunda değil ama yadırgamıyoruz, paylaşmanın amacı vaziyet konusunda tecrübe paylaşımı. Bayanlar kompleksinde ayrıca bar bölümü ve yemek bölümü var. Çay kahve, soda vs sabahtan akşama kadar var. Öğlen kompleksten çıkmak istemeyenler için 13:30 da normal açık büfe yemek çıkıyor. Kek saati dondurma saati, gözleme saati de vardı ama pek dikkat etmedim açıkcası. Mescit de var. Sabah at kendini bayanlar kompleksine ye iç, yüz, ibadet et hani geçer gün.
Karma bölgelerdeki yemeklere gelirsek ultra herşey dahil konsepti oludğunu söylemiştim zaten. Günün her anı karnınızı doyurabiliyorsunuz, dilediğinizi içebiliyorsunuz. Yemeklerde çeşit bol. Suşiden, kuzu çevirmeye ideal bir beş yıldızlı otel kıvamında. Ben tesettüre girmeden önce Wow'a giderdik biz kıyaslarsam çeşit daha az ama her türlü damak tadına hitap ediyor.
Temizlik konusuna gelince, sabah kahvaltıdan sonra havuza geçiyorduk biz öğlen ezanıyla geliyorduk odamıza. Bütün havlularımız değişmiş, odamız derlenmiş oluyordu. Odamız çok temizdi.
Biz bahçe manzaralı oda almıştık çocuk bahçesine bakan çıktı şansımıza. Değiştirmeye de gece gittik şefleri varmış, odayı beğenmememiz çok şaşırtıcıymış gibi davrandı sabah müdürle görüşmemizi söyledi. Tüm personeller çok kibar ve gül yüzlü iken tek yüzü gülmeyen personel kendisiydi zaten, Derken, ertesi gün pazar öğleni ses seda kesildi çocuklu aileler döndü mü ne oldu bilmiyoruz :)

WiFi çok güçlü değil odada bu arada. Dönüş yaklaşırken otobüs bileti almak isteyince alamadık bu sebeple ve babama haber verdik. 2 + 1 geniş koltuklu gündüz kalkan sadece İsmail Ayaz firmasında yer varmış. Her İsmail Ayaz adını duyduğumda içim bir tuhaf oluyor cidden. Allah ayakta bıraksın bunlara bırakmasın insanı o derece memnuniyetsiz ayrıldık.
Neyse her güzel şey çabuk biter misali ayrılış vakti geldi. 14:45 Manavgat kalkışlı otobüsümüz için biz saat 14:00'da Salih Bey'in çağırdığı taksi ile otobanın kenarında firmanın tarig ettiği bir yere gittik. Otobüs bizi yol üzerinden alacak ve Manavgat otogarına gidecekti. Ben dosya kağıdı kadar beyaz bir insanım ve bronzlaşmış halim bildiğiniz pancar oluyor o kadar kreme. Saat 14 ve biz bekliyoruz güneş tepemizde. Benim ayak bileklerim nasıl yanıyor görseniz acırsınız.. Sağ olsun otobüsümüz yaklaşık bir saat sonra teşrif etti. Muavinin emri ile bavulları bagaja yerleştirdik, anadolu yakası karşı tarafaymış bir de modala uyarmak üzere emir aldık ve yolculuk başladı. Yol boyu yaşadığımız rezillikler anlatsam kaç sayfalık rezillik hikayesi olur ama moralimi bozmak istemiyorum şuan için siz mesajı almış olun. Ben şikayetimi yaptım ama dinleyen de pek takmadı sanmıyorum bir sonuç çıksın. Ama durum şu ki bir daha mı İsmail Ayaz asla..

Ayak bileklerim üzerimde hem kot hem de ferace olup görünmemesine rağmen o güneşte iyice kavruldu, üzerinize afiyet o kadar tere buz gibi otobüse binince üşüttüm. Ondan rahatsızlığım ama toparlanırım inşaAllah tez zamanda. Cuma işbaşı var..

Dönüşte yaşadığım otobüs faciasını saymazsam ben bu tatilden çok ama çok memnun kaldım. Yukarıdaki paravanı farketmişsinizdir. Bahsettiğim bayanlar kompleksi o koca duvarların arkasıda. Otelimiz önceden Rusların ziyaret ettiği bir otelken şuan o paravan eklenmiş ve İslami konseptte hizmet veriyor ve bence o beş yıldızı noktasına kadar haketmiş. Allah razı olsun bu konsepte dönüp bizleri de düşündükleri için. Başka islami otel tavsiyesi olan okurlarımın yorumlarını bekliyorum..

Zamanını benimle paylaşan herkese selamlar..

Deryasu

3 yorum:

  1. Öncelikle -geçmiştir zaten ama- çok geçmiş olsun, çok güzel anlatmışsınız. Otobüs firmalarının hangisi iyi ki zaten, iyi olan yok gibi. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Wome Deluxe tavsiye ederim. Adin beach de fena değildi.hepsinin eksileri ve artıları var kendine göre.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu

Translate My Blog