KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

Tesettürümle Birinci Ay Dönümümde Kapanma Hikayem -Sürecim-

Merhabalar,
Ne az yazıyorum bu aralar.. En son yazımda güzel haberler ile geleceğimi yazmıştım ve Allah'ın izni ile umreye gittim, tesettüre girdim ve mutlu mesut yaşıyorum şuan. Daha güzel ne haberi getireyim değil mi? :)

Bu bloğu açma sebebim umreye gidecek kişilere her konuda yardımcı olmak idi. Gittim geldim ve fırsat buldukça her konuda post hazırlayacağım inşaAllah. Rabbim tüm gitmek isteyenlere o toprakları görmeyi, bu duyguyu yaşamayı nasip etsin..

Gelelim kapanma hikayeme..

Benim fazla bir hikayem yok aslında yaşadığım güzel bir süreç desem bu konuda daha anlamlı olur.
Ağustos ayına, bundan taa yedi ay öncesine dayanıyor bu süreç. Elhamdülillah müslüman, Allah'ı anan bir gençtim ama namaza bir türlü başlayamayan, tesettür için ise kıl bu saçım görünse ne olacak, erkekler benim saçımın telinden mi etkilenecek düşüncesindeydim. (Şimdi bu düşüncede olan kişiler için o kadar üzülüyorum ve dua ediyorum ki)

Bir gece uykumdan uyandım ve düşünmeye başladım. Doğduğumdan beri Allah bilir ne kadar günah işledim kim bilir. Kızlar arasında dedikodu da yaptım, kuldan korkup Allah rızasını unutup yalan da söyledim. Bunun yanında hayatta o kadar çok şeye sahibim ki şükretmek için ama yaptıklarım yeterli mi acaba? Ne insanlar var hasta yatağından kıpırdayamayan ama bütün gününü Kur'an okuyarak ve namaz kılarak geçiren. Bizim kız da okul düşünsün, mezun olunca ne olacak diye düşünsün dünya hayatına dalsın ama günde 45 dakikasını Allah'a şükretmeye ayırmasın, Allah'ın indirdiği ayetleri görmezden gelip başı açık gezsin dedim ve ertesi gün tesettüre girmeye kadar verdim. Evet sadece kararda kaldı ve kapanamadım.. Yine şeytan dürttü Derya bütün ibadetlerin tam mı ki tesettürün kaldı dedim kendime.

Kimse dört dörtlük değildir ama kusurlarımızı görmek, sadece bunlara odaklanmak bizi ileriye gitmek yerine aksine geriye iter. İpin ucunu nereden tutsam kardır diyerek yaklaştığımızda, o ipin sizi ne güzel yerlere götüreceğini göreceksiniz..

Şeytanla savaşı ben kazandım galiba.
Madem eksik ibadetlerim var o zaman onları tamamlarım diyerekten yavaş yavaş namaz kılmaya başladım. İki vakit, üç vakit derken bir bakmışım üç haftada beş vakit namaza başladım. Öyle bir duygu ki Allah'a şükrettikçe daha da mutlu oldum ama kendimi tesettüre hala hazır hissetmiyordum.
Şeytan ile savaşım da devam ediyor tabi bu arada. Diğer odalarda ailemi rahatsız etmemek için parke üzerinde namaz kıldığım için birinci ayın sonunda dizlerimden yürüyemez hale geldim. Altı aydır dizlerimde kıkırdak zedelenmesi ve sıvı birikmesi sebebiyle beş dakika yol yürüyemiyorum ve namazlarımı artık oturarak kılıyorum.
Hani birçoğunuzun gitmeye üşendiği secdeye ben yeniden alnımı koymayı o kadar çok istiyorum ki...
İstanbul'da girmediğim doktor kalmadı, maddi olarak hiçbir sıkıntım yok, özel sağlık sigortam da sgk sigortam da var ama Allah şifa vermedikçe olmuyor işte..

Ve aylar günler geçti 24 Şubat 2014 günü Gül Peygamberimin şehrine yola çıktık. Ardından Mekke ve on gün sonunda İstanbul..
Kutsal topraklarda o kadar dua ettim ama tesettüre gireyim Allah'ım yardım et bana diye dua ettim mi hiç hatırlamıyorum. Başımı burada kapatıyorum ama İstanbul'da okul arkadaşlarım ne tepki verir? Ya beni dışlarlarsa, yazın stajım var tesettürlü hangi firmada çalışırım diye yine dünya işine dalarak geçirdim günlerimi..

Döndüğümde evde kıldığım ilk namaz ve tesettür kararım..
Öğlen namazını Kabe'ye bakarak kılmıştım. Doyamadım; arkasından ikindi, akşam ve yatsı kazası da kıldım ve bavulumu toplamak için apar topar otele gittim. Şimdi ise niyetimi ederken yönüm kıblem kıblem kabe-i şerif diyordum ama karşımda hiçbir şey yok!. Gözlerimi kapattım ve öğleni hatırladım, Kabe imamının o içten namaz kıldırmasını hatırlayarak kıldım namazımı. Gözlerimi görmesem de aynaya baktığımda göreceğim tabloyu biliyordum.
Son gecemizde Mescid-i Haram Girişi - Gece Üç Suları



Rabbim bize ne imkanlar veriyor. Mal mülk değil kastım. Aldığımız nefes bile bize bir hediyedir. Cennete gitmek için bir şanstır. Bu şansı iyi kullanmak, şükretmek bizim elimizde ama biz hep bahaneler peşindeyiz. Benim ilk adımım kendi kendime bir gece düşünerek oldu ama esas kararı o gece yatsı namazımı kılarken Rabbim bana bunları nasip ediyorsa, benim de onu bir şekilde mutlu etmem gerekiyor diyerek oldu. Ben pişmanım. İlk idrak ettiğimde hem namazıma başlayıp hem de tesettüre girebilirdim. Şimdi zamanı geriye alabilir miyim hayır ama hala şükretme hakkına sahibim. Çok şükür ki Rabbim bana bu idrakı nasip eyledi.

İlk başlarda düşündüğüm erkek saçımdan mı etkilenir cümlesine şimdi sadece gülüyorum. Keşke gerçek manada tesettüre girerek -sade, vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde ve içini göstermeyecek kalınlıkta- sokakta bir yürüseydim. Erkeklerin bakışlarına bir de o şekilde şahit olsaydım.

Benim yedi aylık sürecim bu şekilde geçti. Vazifelerimi tam anlamıyla yerine getirebiliyor muyum bunu ancak Allah bilir ancak şimdi başımda bir ayet ile geziyorum ve hissettiğim sanki her daim böyle idim hiç açık günlerim olmadı..
Gelen aramalara baktığımda hep kapanmak için ilk adım aratarak geliyorsunuz. Şimdi canlarım açın dolabın çekmecesini bismillah deyip güzelce geçirin başınıza başörtüsünü bir bakkala gidin gelin bakalım nasıl bir duyguymuş ilk adım nasıl atılırmış okumayla vs. değil canlı canlı görün. Derseniz ki Allah'a karşı çıkmış kendisini beni doğru yoldan çıkartmaya adamış şeytana uyacağım.. Ortalama 60 yıllık dünya hayatı için sonsuz ahiretinizi yakmayın..
Kapanmak için dua arayan gençlere tavsiyem Allah'a teslim olun. Samimiyet ve teslimiyet ile üstesinden geleceğinizi düşünüyorum. Tövbe bizler için..

Maide Suresi 74. Ayet (Kuran  5:74)

أَفَلاَ يَتُوبُونَ إِلَى اللّهِ وَيَسْتَغْفِرُونَهُ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ 

Okunuşu: E fe lâ yetûbûne ilâllâhi ve yestagfirûnehu vallâhu gafûrun rahîm(rahîmun).
Meali: Hâlâ mı Allah’a tövbe etmezler ve O’ndan bağışlanma istemezler? Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Rabbim isteyen tüm mümin kardeşlerime nasip etsin bana da dizlerime şifa ve ibadetlerimde layıkıyla devamlılık versin inşaAllah..

Yıllar sonra bu hinaye video oldu. Bir de duymak isteyenlere gelsin o zaman.


Tesettüre yeni girip tatil arayışında olan okurlarım için tecrübem: link

Sevgi ve selamlar..
Deryasu

deryasu.blogspot.com




84 yorum:

  1. Rabbim öncelikle şifanı versin inşallah.Çok şükür ki geç idrakın olmamış aklı mantığı sağlam bir şekilde düşünüp tartıp doğru yolu bulmuşsun.bende ilk kapandığım gün sanki hiç açık hayatım olmamış gibi olmuştum.Rabbimde biliyor çok günah işledim.ama ben onun merhametine sığınıyorum.eskiye dair ne günahım varsa pişmanım ve zamanı geri alsam asla hiçbirini yapmazdım.ameller niyetlere göredir.inşallah yüce mevlam bizi öbür dünyada rezil rüsva etmeyecek yeni hayatımızla bizi affedecek.ben onun merhametine tam iman ediyorum kendimi ona teslim ediyorum.kızımın keşkeleri olmadan bir hayatı olsun diyede elimden gelen dini terbiyeyi vermeye çalışıyorum.dekolteli bir kadın gördüğü anda bile tv de anne kapat ben çıplak kadınları sevmem diyor ve daha üçbuçuk yaşında.ne ekersen onu biçersin.Rabbim hidayetimizi daim etsin inşallah.senin adına çok sevindim kardeşim.Rabbim peygamber efendimize komşu etsin inşallah hepimizi .amin amin ecmain.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar çok teşekkür ederim yorumunuz için. Çok şükür ki bu idraka sonunda kavuştum. ve kendimizi düzeltmek adına attığımız her adım günahlarımızın affına vesile olur inşaAllah. Aynen söylediğiniz gibi ailenin yetiştirme tarzı çok önemli bu konuda. Biz anne-kız birbirimizi etkileyerek dört ay arayla kapandık. Ne mutlu size ki böyle bir evlat yetiştiriyorsunuz inşaAllah ben de bebekliğinden beri bu bilinçle büyüyen evlatlara sahip olurum :)
      Rabbim dualarımızı kabul etsin inşaAllah. Amin ecmain.

      Sil
  2. çok şükürki rabbimin izniyle kapanıp namaza başalaman çok güzel çok sevindim içten söylüyorum bunu rabbim daim eylesin kapanmanı ve namazlarını idrak edip etmemizi heleki böyle zamanlarda rabbim tüm günahlarımızı afeylesin bizleri yolundan ayırmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Rabbim dualarımızı kabul etsin inşaAllah. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Allah ibadetlerinizi daim etsin dualarınızı kabul etsin inşallah. Şifalar versin, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaAllah.

      Sil
  4. merhabalar yazınızı okudum ve çok hoşuma gitti.Rabbim ibadetlerinizi kapanmanızı daim eylesin.bende yeni kapandım.önceleri hazır hissetmiyordum kendimi hep tam bilincinde oluyum öyle kapanırım diyordum ama Rabbim bir vesileyle kapanmamı sağladı.Bunun için şükrediyorum ama yeni kapandığımdanmıdır yoksa tam bilincinde olamadığımdanmıdır çoğu zaman vesveslerle uğraşıyorum.bazen kendimi açık halimi özlerken buluyorum ve kendime çok kızıyorum.sizce bunlar ilk zamanlarda normal mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Ben saçlarımı her daim çok sevmişimdir. Kapanmadan 15 gün öncesinde boyatmıştım saçlarımı düşünün. İlk zamanlar bende de birkaç kez aynanın karşısında saçlarımı açtım baktım. Ben aslında ne kadar güzelim dedim kendi kendime ama sonrasında düşününce daha da sevdim tesettürümü. Biz kendimizi bu kadar güzel görmemize rağmen Rabbim için bu güzelliğimizi saklıyoruz. Rabbimin izni ile cennete gidersek kim bilir orada ne kadar daha güzel olacağız. Güzel her haliyle güzel görmesini bilene.
      Vesveseler gelir öyle başlarda. Doğru yoldasınız ki şeytan şaşırtmaya çalışıyor. Kırın bacağını gitsin Allah'ın izniyle :)
      Rabbim tesettürümüzü daim etsin..

      Sil
    2. aminn inşallah.çok teşekkür ederim yazınız için:)

      Sil
  5. Blog blogu açtı da sizi buldum ben .. Öyle de güzel anlatmışsınız ki bende kendimi görür gibi oldum bi an gerçi benimki sizinkinden epey farklıydı ama hissetiklerimiz aynıydı ben eminim. Umre'ye gidişinize çok sevindim Rabbim tüm isteyenlere de bizlere de nasip etsin inşallah o toprakları görebilmeyi. Rahatsızlığınızın da tez şifaya kavuşması için dua edeceğim inanın . Rabbim sıhhate eriştirsin inşallah. Ve beni etkileyen cümlenizin bir tanesi de saç bu sonuçta ne olacak ki kıl yani deyişinizdi bende öyle demiştim çünkü ve bende yanıyorum şu an derdime . Cümlemizi affına eriştirsin inşallah Allah'ım. Belki hayıra vesile olurum bende diye en kısa zamanda bende hikayemi paylaşmayı planlıyorum çok güzel bir paylaşım olduğunu belirteyim elbette. Blogunuzu çok sevdim hemen izlemeye alıyorum bana da beklerim selamlar..
    http://sadecebiyasam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, aynı duyguları hissetmek aynı şekilde doğru yolu bulmak çok mutlu etti beni. Allah hepimize tekrar tekrar o toprakları ziyaret etmeyi nasip etsin. Yorumunuz için çok teşekkür ederim sizin nasıl örtündüğünüzün hikayesini de merakla bekliyorum.. Yorumu görür görmez ben de takibe aldım elbet :) Selamlar..

      Sil
  6. ne olurr bana yardımm edin ben kapanmayı gönülden istiyorum ama bunu uzun bir süre daha başaramayacağımı biliyorum ben 17 yaşındayımm dini kamplara katılıyorumm çok ta etkileniyorum namazımı elimden geldiğince allahıma binlerce şükürr kılıyorum allahım bana namaz kılmayı nasip etti bundan dolayı gururluyumm binlerce şükür kitaplarr okuyorum sohbetlere katılıyorum ama birtürlü kAPANAMIYORUMM bunun için kendimi günahhkarr hissediyorum çokk ağlıyorumm namazımın sevabı düşüyor gibi hissediyorum bana yardım edin dua edin lütfen bugün oturdum şuan yalnızımm ağladımm namazımın bile içten olmadığını düşünmeye başladımm. artıkk sizce bu azap nasıl geçerr ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Melike,
      Allah kabul etsin tüm namaz ve ibadetlerini. Ne mutlu ki sana tesettürlü olmadığın için huzursuzsun, bu da demek ki birşeylerin bilincindesin ama adım atamıyorsun. Allah sana ne büyük nimet ki bunun idrakını vermiş. Eğer düşüncen tesettüre girince kim ne der ise sakın başkalarının dedikodularına aldırış etme. Ben 100 kişilik bölümde tek tesettürlü kişiyim. Benim örtüme laf eden Allah katında kaybeder zaten zerre umrumda olmaz. Güzelim artık çirkin olurum korkun varsa eğer, şunu bil ki gelecekte ömrün olacak kişiye özel olmak şimdiden bile o kadar güzel bir duygu ki..
      Ben hep zikir, salavat çekerdim annem onun etkisi oldu imanın arttı huzur buldun der bana. Zarar gelmez faydası olur. Boş durma her an Allah'ı an inşaAllah Rabbim yardımcın olur.

      Sil
  7. Selam üzerinize olsun. Dünya da sizin gibi insanların olduğunu bilmek güzel. Allah canımızı müslümanlardan olarak alsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam. Çok teşekkür ederim Allah son nefesimizi müslüman olarak vermeyi nasip eder inşaAllah..

      Sil
  8. Merhabalar bloğunuzla karşılaşmak bana umut verdi bir hafta önce kendi isteğimlevuzun süre düşünmelerin sonunda bir karar alarak kapandım çok istediğim birşeyi gerçekleştirmiş olmanın vereceği huzuru beklerken bambaşka bir ben çıktı ortaya sürekli ağlayan ciddi zorluklar yaşayan biri asla açmak istemiyorum ama çok korkuyorum hrp böyle devam edersem eşimi ve çocuğumu da mutsuz edeceğim kızım öok destek oldu bana bu konuda ama sadece o onun dışında beklediğim desteği kimseden görmedim eşim zaten karar senin diyordu her konuyu açtığımda şimdi de moralimi bozuk gördükçe yarın açıl gidiyosun işe yeter artık diye tepki vermekte bu durum beni çok kırıyor çok korkuyorum öyle birşey yaparsam mutsuzluğum bitmez ki artar ama anlatamıyorum neden içime sindiremedim yalnış mı yaptım diye düşünüyorum sürekli ve ağlıyorum hatta bu sebepten öyle bir ruhsal çöküntü içindeyim namazlarımın saatine bile geciktirir oldum bir haftadır ki önceleri daha dikkatliydim daha huzurluydum sanki namaz kılarken çok korkuyorum bütün bu vesveselerden nasıl kurtulabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar önce bir hadis paylaşmak istiyorum sizinle,
      Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ashabından bir kısmı ona sordular:
      "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz."

      Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler "Evet!.." deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir " dedi."
      [Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110)]

      Namaza ilk başladığım zaman hep bir vesvese içerisindeydim yanlış mı oldu haydi baştan diye diye bir saatte namaz kıldığımı bilirim. Kendimce bulduğum sebep; hazır yolun başındayken şeytanın beni kandırması daha kolaydı. O kadar dersin, yoğunluğun arasında o vesveselerle ne kadar zamanım namaza gidiyordu ve bu da benim için caymaya sebepti. Ayrıca gencim, genç yaşta güzel huylar kazanırsam temeli sağlam olacaktı. Sonuç, dizlerimden rahatsızlandım namazdan bir ay sonra çok cebelleştim şeytanla ama sonuç elhamdülillah :)
      Bence siz de aynı durumu tesettür için yaşıyorsunuz. Daha yeni kapandığınız için binbir türlü vesvese çıkıyor karşınıza ama siz yaşadığınızın farkındasınız ve ne mutlu ki aileniz de size destekçi..
      A'raf suresi diyanet mealinde rakibiniz anlatılıyor;

      12. Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi.

      13. Allah: Öyle ise, «İn oradan!» Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu.

      14. İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi.

      15. Allah: Haydi, sen mühlet verilenlerdensin, buyurdu.

      16. İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım.

      17. «Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!» dedi.

      18. Allah buyurdu: Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım!

      Hiç aldırış etmeyin aklınızdan geçen kötü düşüncelere, karşınıza çıkan zorluklara. Aileniz, ibadetleriniz ve işiniz ile meşgul olun. Kafanızı boş bırakmayın, zikir çekin Kur'an okuyun. O örtüyü başa geçirip sokağa adım atmak bu denli zor kararken, böyle güzel bir adımı atmışsınız yenmişsiniz kendinizi. Aileniz de yanınızda, hepsinden önemlisi Allah yanınızda. Siz samimiyetle teslim edin kendinizi Allah'a gerisi zaten gelir bunu yaşayan tek değilsiniz emin olun.

      Sil
  9. "Eğer şeytandan bir kışkırtma seni dürterse, hemen Allah’a sığın. Şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir". -Araf Suresi 200-


    Beyninizdeki iç savaşı bitirin. Rabbinizin bir emrini tereddütsüz yerine getiriyorsunuz. Artık bir hayır umabilirsiniz. Bu artık sizin için bi tartışma konusu bile değil. Vesvese verenlerin masasından kalkın. Ve harika adımınızla hayatınıza kaldığınız yerden devam edin. Bugün Hayır yarışında binlerce insanı geri de bıraktınız. Şimdi onlar içinde dua edin. Ve kendiniz için yeni hayırlı adımlara niyetlenin, işe koyulun. Boşta, hiç bir iş yapmadan durup kalmayın. Bir işi bitirince diğerine girişin. İçinize bir vesvese gelirse hemen Allah'ı anın. Allah kullarını işitir ve bilir. Yaptığınız hatalar nasıl hemen cezalandırılmıyorsa ve size mümin iseniz tövbe için müddet veriliyorsa, mükafatı da hemen beklemeyin. Onun değerini kendi kafanızda biçmeyin. Hz. İbrahim gibi Rabbinize teslim olun. Kendinize de lüzumsuz yükler yüklemeyin. Bizlere de dua edin. :) Allah'ın rahmeti müminlerin üzerine olsun.

    -telefondan yazdığım için hatalı bi yazım varsa kusura bakmayın

    YanıtlaSil
  10. Allah herkese nasip etsin, sizin de daim olsun inşallah

    YanıtlaSil
  11. Selamun Aleykum,
    Ne güzel kapanmışsın ve namaz kılmışsın. Nefsine hakim olmayı başarabilmişsin. Allah mübarek etsin. Sende kendimi gördüm desem yeridir. Hani ne bileyim hatalarımı, işlediğim günahları düşününce ben de bu yola girdim. Hani Elhamdülillah Müslümanım demekle olmuyordu mesele. Hiç bir şey sözle bitmiyordu. Uygulamak gerekiyordu. Rabbim de nasip edince girdik bu yola dimi ama?
    Umreye gitmen ne güzel Rabbim bizlerede nasip eder inşallah.
    Sevgilerimle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam canım. Aynen Rabbime çok şükür ki bize bu idrakı verip nasip etti. Allah tüm isteyen müslüman kardeşlerime tekrar tekrar görmeyi nasip eder inşaAllah o güzel toprakları. Çok teşekkür ederim yorumun için sevgiler.. :)

      Sil
  12. Allah daim etsin inşallah , bizlerede nasip etsin dualarınızda olmak dileğiyle :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Amin çok teşekkür ederim. Allah size ve tüm isteyen müslüman hanımlara nasip eder inşaAllah hem bu güzel ibadeti hem de hissettirdiklerini.. Sevgiler :)

      Sil
  13. Rabbim daim etsin inş. hiçbirimizi imandan ayırmasın, umre ve hac bizlere de nasip olur inş. çok istiyorum,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, çok teşekkür ederim. Allah tüm isteyenlere tekrar tekrar nasip etsin inşaAllah :)

      Sil
  14. Merhabalar .. iki hafta oldu namazimi kiliyorum kuranimi okuyorum ve kapandim iki kucuk kizim var yolculuklarda basimdan cekip beni zor durumda birakiyorlar kapanmayi daha once denedim 1 ay durabildim simdi tekrar pisman olup kapandim cevrem bana surekli sen yapamazsin acilirsin diyor buda kendime olan guvenimi yok ediyor esim cok destekliyor bende muyluyum ama cok vesvese aliyorum.acik hanimlari gorunce acaba kapanmak beni cirkinmk gosterdi diyor icimden bi ses sonra diyorum ki sadece helalime guzel.gorunuosun bu yetmezmi ne olur dua edin bana birdaha acilmaktan korkuyorum allah yar ve yardimciniz olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, neredeyse kelimesi kelimesine aynı mesajlar aldım önceki tarihlerde inanın herkes aynı yoldan geçiyor. Çok şükür ki şeytanı yenmişsiniz siz. Allah bir daha şeytana kanmaktan korusun sizi ve hepimizi. Allah yardımcımız olsun. Selamlar.

      Sil
  15. merhaba ben kapanali 1 aydan fazla oldu ve bir aydır cok zor gunler yaşıyorum hastalık olsun halsizlik olsun belalar olsun sizce şeytan mi uğraşıyor benle yani sınanıyor muyum okula gidemiyorum halsizlikten yardmci olur musunuz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Siz doğru yolda gittiğiniz için şeytan döndürmeye çalışıyor bence. Başınıza gelen kötü şeyleri düşünmeyin ne güzel tesettüre girmişsiniz Allah yardımcınız olmuş. Şükredilecek yönlere bakıp ibadetlerinizden de ayrılmayın ki kazanan taraf siz olun. Allah yardımcınız olsun. Güzelliklere kolay erişemiyoruz sefasını sürmek için cefa da çekmek gerekiyor. Bu yönden bakın bence..

      Sil
  16. Merhaba, öncelikle sizin adınıza çok sevindim, Allah kabul etsin ve acil şifalar versin.. benim de içimde olan bişey bu kapanmayı istiyorum.. fakat korkularım da var tabi. erkek arkadaşım var evliliğe doğru gidiyor yolumuz İnşAllah.. Ailesi muhafazakar, anne ve babası Hacı, kendilerine ait Kur'an Kusları var.. Ailesinin ve kendisin de isteği bu ama erkek arkadşım senin de içinde olmalı bu diyor.. evet benimde içimde var ama endişerim de var, sonuçta bu ciddi bi karar, bi kapanmak bi açılmak olmaz.. ben lüks mağazacalık sektöründeyim, çevrem hem kapalı hem açık.. rüyamda da görmüştüm; benim ve onun ailesi arkadaşlarımız, ben başıma yeşil eşarp bağlıyordum kapanıyormuşum, herkes buna seviniyor ve alkışlıyordu. bu rüaya beni çok etlkiledi.. bazı şeylerin habercisi olabilir.. sadece merakım ne gibi zorluklar çekerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Allah razı olsun çok teşekkür ederim :)
      Biraz önce çevresinde tesettürlü insanlar olmadığı için çekinen bir arkadaş ile görüştüm. Benim çekinme sebeplerimin temelinde de aile ve arkadaş çevrem vardı. Örtündüm babam tek kelime etmedi olumlu veya olumsuz. Sanki bir gün önceki kıyafetlerim varmış gibi üzerimde gayet olağan karşıladı ki en büyük korkumdu diyebilirim. Çevrem şaşırdı ama ses seda çıkmadı onlardan da.
      Yaşayabileceğiniz tek zorluk İslam konusunda cahil kalmış kişilerin çirkin davranışlarıdır ki sizin evlenip yuva kuracağınız kişi de gayet kendini yetiştirmiş, çevreniz de aynı şekilde modernlik adı altında uçlarda yaşayan bölümden değil hepsi.
      Yaşayacağınız tek zorluk yaz gelince biraz terleyeceksiniz ama beş vakit namaz kılan insansanız zaten soğuk suyla bir abdest aldı mı insan o da kalmıyor. Çalışan insansınız tesettür ile sade ve şık olmak zaten temel amaç ordan yana da sıkıntınız olmaz. Allah aklınıza o idrakı, kalbinize o isteği verdi ise neden bekleyesiniz ki? Allah başınızda ayetini taşıdığınız günleri tez zamanda göstersin inşaAllah :)

      Sil
  17. Erkeklerin pis bakışlarının Allah cezasını versin. Ben Avrupa'da ya da uzak doğuda hiç kıyafetimden ötürü kötü bakışlara şahit olmadım. Türkiye'de ise müslüman olduğunu iddia eden ama kafalarının için iğrenç bir çöplükten ibaret olan, beyni ile cinsel organı yer değiştirmiş erkeklerin gözlerini sokaktan gelen geçen tüm kadınlardan ayrılmadığını görüyorum. Hani daha önce tesettüre girip görseydim etraftakilerin bakışlarını demişsiniz ya, bir de yurtdışına (Avrupa'ya mesela) çıkıp görseydiniz insanların bak-ma-yışlarını. O zaman ne düşünürdünüz merak ediyorum. Kapanan herkese saygım sonsuz, yeter ki beyinler açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, yığınla İngiltere postu olan bir blogda Avrupa ziyareti tavsiyesi vermişsiniz ancak pek sevmesemde kendimden bahsetmem gerekirse Türkiye'deki yüzde olarak en fazla yabancı öğrenciye sahip üniversitenin İngilizce Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum ve yine eğitimim sırasında bir yazı İngiltere'de kız yurdu bulamadığım için karma bir yurtta kalarak okudum ve bunun dışında altı yaşımdan beri ailemin maddi durumu el verdikçe pek çok Avrupa ülkesini gezdim. Bunun haricinde şuan yine mesleğim sebebiyle gerek Amerikan gerekse Avrupalı pekçok arkadaşımla birlikte ortak bir çalışma grubu içerisindeyim. Önyargılarınızı kendinize saklayınız lüften..
      Muhattap olduğum insanların hepsi bulunduğu ülkelerde iyi yerlede olan genç insanlar ama ben pek bir farklılık göremiyorum açıkcası. Özellikle yurtta kaldığım dönemlerde "zıvanadan çıkmak" deyiminin ne demek olduğunu ben orada öğrendim. Bırakın farkı Türkiye'ye şükür bile edebilirim. Her tanıştığı kadınla tek gecelik bir birliktelik yaşamak için maymuna dönen pislikler mi görmedim, ertesi gün işi bittiği için kapının önüne konulup ağlayan kızlar mı, gece kafayı iyice buldurup odasına götürmeye çabalayan mı.
      Bizim erkekler evet İslam'a aykırı olan bir şey yapıyorlar göz zinası işliyorlar ancak Avrupa'da hedef çok daha büyük. Eğer sözle anlatmama inanmazsanız bunun bir de sosyal deney videosu var.

      New York sokaklarında yapılan bir sosyal deneyden bahsetmek istiyorum size;
      http://deryasu.blogspot.com.tr/2014/11/neden-ortunmeliyim-diyenlere-tesetturlu.html

      Bu linkten bayanın tesettürlü ve tesettürsüz ikenki halini karşılaştırın. Burası New York sözde medeniyetin tavan yaptığı yer. Bu insanlara ne kulp bulacaksınız?

      Tesettürün emredildiği ayetlerden biri olan Nur Suresi 30. ayetin mealine bakalım isterseniz;
      Mü’min erkeklere söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar), ırzlarını korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Muhakkak ki Allah, yaptıkları şeylerden haberdardır.

      Erkeğin fıtratı olduğu için bu insanlar gözlerini kadınlardan alamıyor ancak Allah bize tesettürü nasıl örtünerek emrediyorsa işte erkeklere de gözkapakları ile emrediyor.

      Yine Nur Suresi 31.ayete bakacak olursak;
      Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

      Ne diyor yüce Allah, ey mümin erkek kulum güzünü yere indir bakma yine ey kadın kulum örtün!

      Yerden göğe kadar haklısınız erkeklerin bakmaması gerekiyor ama sizin tiksindiğiniz Türk erkeklerine özgü bir durum değil bu malesef. Erkek Amerika'da da aynı İngiltere'de de aynı Fransa'da da..
      Ancak erkek haşa Kur'an'ın emrini yerine getirmiyor ben neden getireyim ki açılırım diye tesettüre karşı çıkarsanız işte o zaman ancak kendinizi kandırmış olursunuz.
      Son cümlenizdeki beyinler açık olsun sözüne tamamen katılıyorum. İslam'ın ilk emri ikra! -oku!- Eğer ki müslümansak Kuran okumak ve peygamber efendimizin sünneti ışığında araştırma yapmak, ilim öğrenmek zorundayız.
      Selamlar..

      Sil
    2. Öncelikle bu kadar zaman ayırıp yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. İngiltere yazılarınızı bu yorumu yazdıktan sonra gördüm ne yazık ki :/ Avrupa konusunda belki de ben çok şanslıydım, bilmiyorum. Ama kesinlikle Turkiye'dekinden çok daha rahat hissettim her zaman. Otogar, terminal gibi karmakarışık yerler hariç, tahmin edersiniz.
      Şunu belirtmek isterim ki ben hiçbir zaman çok açık giyinen biri olmadım zaten. Annem de kapalı zaten. Ama yine de kendim kapanacağımı sanmıyorum. Erkeğin fıtratı deyip kabullenmek fikri hiç hoşuma gitmiyor. Dinle değil saygıyla ilgili bir şey bu bence. Müslüman geçinen ve bence Müslümanlıkla alakası olmayan insanlar yüzünden insan dini sorgulamaya başlıyor. Ki çevremde hem Müslüman hem. Hristiyan birçok kişi var yoğun din eğitimi aldıktan sonra dinden tamamen vaz geçen. Blogunuzu takip edeceğim sanırım :) Bakış açınızı beğendim. Saygılar

      Sil
  18. Seamaunkaeykum.. Cenabı ALLAH hanımlara örtünmeyi emrediyor.. Erkeklere de bakmamayı.. Kadın fıtrat olarak bakılan, erkek de bakan.. Ancak ALlah sınır getiriyor.. kendi helalinden başkasına ne bakmak, ne de baktırmak var.. Allah kadına çok değer veriyor.. dikkat edin, değerli şeyler hep gizli saklıdır..
    Yukarıdaki yoruma da değinmek istiyorum... Deryacim bir çok ülkeyi gezmiş ve bizlerle paylaşmışken.. Avrupa görmemiş zannıyla yapılan.. değerlendirmeyi doğru bulmadığımı ... ki bizzat da oraları ziyaret etmiş biri olarak.. da Müslümanlarla boy ölçüştürmeye çalışmak doğru değil.. İslam dini baştan aşağı samimiyettir.. Gerçek müminler, son derece modern, akil insanlardır.. Çünkü onların örneği Resulullah (as)'dır.. Ve terbiyeleri Allaha verdikleri sözdür.. Özetle, konu dağılmasın.. Tesettür ALLAhın emridir.. ve bir bütündür.. tesettürlü insanların beyinleri hiçbir zaman örtülü olmamıştır.. Onların derdi ALLAHın rızasıdır.. yeter ki kalpleri örtülü insanlar.. tesetttüre önyargı ile yaklaşıp huzuru kaçırmasınlar.. Tesekkürler, sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. İyi geceler. Ben 20 yaşındayım 2.sımıf üniversite öğrencisiyim. Kapanmayı canı gönülden istiyorum ve adım atmaya başladım tuniklerimi almaya başladım hatta gelecek aya ilk şalı mı almayı düşünüyorum. Derya ablacım bu güzel bir şey ama hala bi eksiklik var içimde korkuyorum aslında bunu yenmem için napmam lazım bana yardım edin lütfen ilk defa bu duygu oluyo cok istiyorum kapanmayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Çağlacım :) Ben çok mutlu oldum yorumunu okurken. Allah herkese nasip etmiyor senin gibi tesettürü kendi öğrenip uygulamaya geçmeyi. İçinde eksiklik olarak düşündüğün sana sadece şeytanın vesvesesi canım benim. Çünkü sen artık bunun Allah'ın emri oludğunu biliyorsun ve uygulamaya geçmek istiyorsun. Şeytanın başka bir görevi mi var bizi yolumuzdan döndürmeye çalışmak dışında?
      Peygamber efendimiz hicret zamanı evinden çıkarken Yasin suresinin ilk sekiz ayetini okuyor ve çıkıyor düşmanların hiçbiri efendimizi görmüyor bu sayede Yasin onu koruduğu için. Senin moralini bozacak, açılmana karşı çıkacak çok insan olacaktır. Sen namazını ibadetini eksik etme Allah'a güven çek besmeleni giy eşarbını çık evinden. Sen oyalandıkça Allah'a karşı çıkan şeytanı sevindiriyorsun. İnan bana örtünmenin verdiği huzuru başka hiçbir şeyde bulamayacaksın :) Haberdar et beni örtündüğün zaman ;)

      Sil
  20. Yazılarınız her okuduğumda ne kadar doğru bir karar aldığımı düşünmemi sağlıyor Allah razı olsun sizden kafası karışık olanların bu tür yorumlara çok ihtiyacı oluyor emin olun çok doğru birşey yapıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum. Allah razı olsun, teşekkür ederim.

      Sil
  21. Merhaba gerçekten dediğiniz ilgimi çok çekti bende istiyorum ama aileme acıklayamıyorum benim için. De dua eder mısınız (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim tez vakitte emri olan tesettürü size de nasip etsin inşaAllah. Siz bir cesaret edin gerisi gelir. Ne takipçilerim kimleri ikna etti, siz de yaparsınız Allah'ın izniyle..

      Sil
  22. Merhaba,sitenizi tesettüre geçmeye düşündüğümde keşfettim.ben ve bi arkadaşım tesettüre girmek istiyoruz.arkadasım bana tesettüre girmek istediğini öyle bir anlatiyo ki ben bendeki isteği sorguluyorum.burada yorumları ve hikayeleri okudum,biraz kafam karıştı açıkçası lise 2.sınıf öğrencisiyim,16 yaşındayım ve birde tabikide cevre ne der düşüncesi var acaba ben tesettüre girmeyi o kadar istemiyomuyum yada ne biliyim hani kendimi hazır hissetmiyorum ve bu acaba şeytanın bi vesvesesimi acikcasi en çok pişman olmaktan ve geri acilmaktan korkuyorum genellikle yorum yapanlar hep ilk basta namaz kilip sonra tesettüre girmişler ama ben şöyle düşünüyorum eğer bi insan tesettüre giricekse o insanin dusuncelerinin değişmesi gerekir yani dilinde gözlerinde ve davranislarinda ona gore olması gerekir kafam çok karisık ve ne yapacagimi bilmiyorum ama sadece artik ufakta olsa öyle bi isteğin içimde var olduğunu biliyorum çünkü o arkadasimla konuştuktan sonra ve ara ara disarda dar pantolon ve sacim acik gezerken düşünmeye ve rahatsiz olmaya basladim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceydacım merhabalar,
      Ne kadar güzel gencecik yaşta bu idrak seviyesine gelmeniz. Öncelikle seni ve arkadaşını tebrik ediyorum.
      Benim hikayem de önce namaz ile başlıyor bildiğin gibi. Ancak senin de farkettiğin gibi düşüncelerin vesveselerden ibaret. Namaz İslam dininin şartıdır. Aklı, sağlığı vs. müsade ediyorsa tüm müslümanlara farzdır. Örtünmek ise ergenliğe girmiş tüm hanımlar için Allah'ın ayet ile emridir. Önce örtünme sonra namaz veya önce namaz sonra örtünme şeklinde bir seçimden ziyade Allah'ın izni ile tüm farzlarımı yerine getireceğim şeklinde yaklaşırsan senin için daha yararlı olur. Örtündüğünde elbet daha dikkatli olacaksın haklısın. Sonuçla sokakta örtülü bir hanım gördüğünde hemen müslüman diyebildiğin için biz örtülüler islamı temsil ediyoruz ve eminiz ki kisme kusursuz dinimizi bizim hatalarımız yüzünden kötü göstermek istemez. Ama unutma kuluz. Yapamıyorum diyerek kenara çekilmek yerine biz elimizden geldiğince layık bir müslüman olmak için adım attığımızda Allah bize daha çok yardım edecek bunu hiç aklından çıkartma. Son olarak çevre ne der düşüncesini at bir kenara. Dünya aldı başını gidiyor herkes açılarak modern olacağım derdinde ama ahirette bizi yaratan Allah'ın karşısına çıktığımızda Allah'ım ben senin ayetine bu insanlar yüzünden uymadım demeye yüreğimiz el verir mi sence?
      Allah yar ve yardımcın olsun. Güzel haberlerini en kısa zamanda bekliyorum inşaAllah..

      Sil
  23. S.a oncelikle Allah sizden razi olsun Allah bu yolda sizi daim etsin.anlattiklarinizda kendimi gordum.bende kapanali 1 hafta oldu.kesinlikle namaz Kuran zikirler ve dua cok onemli kapanma asamasinda cunku bunlar sizi hazir hissetttiriyor artik kapanabilirim diyorsunuz.gercekten cok guzel bir duygu.ben disariya ilk ciktigimda kendimi hic hissetmedigim kadar degerli ve onurlu hissettim.cunku Rabbim icin birsey yaptim,nefsimin kolesi degildim artik.cevre ne der kaygisina sahip olanlara Enam suresinden bir ayet:Yeryuzunde yasayan insanlarin coguna uyacak olursaniz onlar sizi Allah in yolundan saptirirlar .bu ayet herseyi acikliyor zaten.Allah deyin ötesini birakin..Kendimizi insanlara begendirmek yerine Allah a begendirelim onun icin birseyler yapalim.Allah bu yolu isteyen tum kardeslerimize nasip etsin insallah.sevgiler. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleyküm selam.. Allah sizden de razı olsun katılımınız için.

      Sil
  24. Bende çok kapanmak istiyorum.Hatta hemen şimdi ama adetliyim.Kapanabilirmiyim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisinin hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Tesettüre girmek için öncesinde farz kılınmış bir namaz vs yok. Bu konular için Kadın İlmihali okumanızı tavsiye ederim.

      Sil
  25. Merhaba..
    Bloğunuzu yakın zamandır takip ediyorum doğru ve kesinlikle bunu düşünen bizler için faydalı yazdıklarınız. Bende kapanmayı düşünüyorum kıyafetlerim herşeyim hazır ama cesaretim yok ilerde açılırmıyım korkusu var ya yapamazsam diye korkuyorum cesaret edemiyorum dualarınızı bekliyorum inşallah teşekkür ederim şimdiden.. Rabbim tüm tesettüre girmek isteyipte yapamayanlara nasip etsin inşallah şeytana uydurmasın cesaret versin içimize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Rabbim inşaAllah ayetini başınızda taşımayı, farzına hakkıyla uyanlardan biri olmayı nasip etsin. Ben de çok korkular yaşadım ilk tesettüre girmeden. İş bulabilir miyim, akrabalarım dışlar mı, okul arkadaşlarım dışlar mı ne sorular getirdi şeytan aklıma. Hepsi birer vesveseydi ve atlattım çok şükür. O başörtüsü ile dışarıya çıktığınızda verdiği huzur öyle güzel ki bir saniye bile açılmak fikri aklımın kenarından geçmedi. Kendi isteğinizle örtünen bir insan olarak sizin de geçmez emin olun. Rabbimin rızası için yapılan her işte Allah kolaylığını verir inşaAllah. Güzel haberlerinizi bekliyorum :)

      Sil
    2. Selâmun aleyküm güzel haberlerle geldim Rabbim nasip etti çok şükür :) 1 ay önce kapandım ve kapanmadan önce size yazdıklarımı şimdi tekrar okudum da şeytanın beni doğru yoldan alıkoyma çabalarını boşa çıkarmışım Elhamdülillah :) bir gün yakın arkadaşımla çarşıya çıkacaktık o beni beklerken ben giyinip geldim yanına daha önceden kapanmak icin aldığım kiyafetleri giydim esarbimi yaptım onun da haberi yoktu birden görünce eli ayağına dolaştı çok şaşırdı. Bir gün önce bu konuyu konuştuk ve ben hala cesaretim olmadığını söylemiştim arkadaşıma hayırlısı falan dedik ertesi gün beni öyle görünce haliyle cok fazla şaşırdı. Evden çıkarken bile inanamadı ben gayet rahat çıktım evden yarım saat yürüdük arkadaşım nasıl hissediyorsun diye soruyor öyle bir rahat ve huzurluydu ki içim sadece tek kelime keşke daha önce yapsaymışım dedim arkadaşıma. Öyle birden içimden geldi ve harekete geçtim şuan çok mutluyum huzurluyum. Kuran-ı kerimi zaten okuyordum namazada başladım ramazandan önce,Rabbim kabul etsin inşallah ibadetlerimizi. Tabi olumlu olumsuz tepkiler aldım ama hiç vazgeçmedim soğumadım sadece Allaha havale ettim olumsuz yorum yapanları benim günahım onlara yazilmayacak sonuçta sevabim da öyle dedim içimden ve kimseyi duymadım. Rabbim herkese nasip etsin inşallah şuan çok mutluyum verdiğim bu karardan. Allah razı olsun inşallah hayırlı akşamlar..

      Sil
    3. Ve aleyküm selam. Bu mübarek gecede o kadar mutlu oldum ki okuduklarımdan. Sizden de Allah razı olsun. Tebrik ederim o günki cesaretinizi. Yemişsiniz şeytanı Allah'ın izni ile :) Bu yazınız burayı okuyan diğer genç kardeşlerimize de vesile olur inşaAllah.

      Sil
    4. Sağolun Allah razı olsun inşallah vesile olurum. Rabbim bu niyette olan herkese niyetini gerçekleştirmeyi kolaylaştırsın inşallah hayırlı günler :)

      Sil
  26. Merhaba, bloğunuzu tesadüfü bir şekilde gördüm ve tesettür ile ilgili bölümleri görünce de dikkatimi çekti. Şimdiden özür diliyorum biraz vaktinizi çalacağım lakin kapanma süreciniz bana çok yakın geldiği için yazma gereği duydum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Öncelikle üni1. sınıf öğrencisiyim. Dönemin başında pek namazla falan alakam olmazdı hatta bu dönemde bir kaç kere içki içmişliğim bile oldu Allah affetsin. Üniversiteyi okuduğum şehirde yaşayan kuzenlerim var, onlara gittiğimde denemiştim ilk önce. Neyse zaman geçti şubatın ortalarında sömestr dönüşü içimde inanılmaz bir boşluk oluştu ben bunu ilk başlarda ailemden ayrılmama bağladım ama değildi. Gittikçe arttı gittikçe arttı bu his. Sonra namaz kılarak bu boşluğu azalttım. Kıldıkça daha da iştahlanıyordum, dua ediyordum daha da rahatlıyordum. Artık düzenli bir şekilde namaz kılmaya başladım. Annemin sürekli namaz kıl ikazlarını önemsemezken bir zamanlar artık kendi isteğimle neredeyse bütün vakitleri kılıyordum. ondan kısa bir süre sonra da acaba kapansam mı gibilerinden düşünmeye başladım ama ilk başlarda bu fikri hep iteledim aklımdan aynı sizin dediğiniz gibi daha öteki ibadetler tam değil ne tesettürü diyordum ama aklımın bir köşesinde de hep duruyordum ara ara düşünüyordum daha da olumlu bakıyordum artık sonra yaklaşık 1 aydan beri gerçek manasıyla düşünüyorum örtünmeyi. İlk başlarda kendimi çok tarttım acaba gerçekten istiyor muyum heves mi ettim vs diye ama gerçekten istediğimi böyle mutlu olmadığımı fark ettim. Aslında çevremden dolayı yazın kapanmayı düşünüyordum ama artık yazı beklemenin de bir manası olmadığını fark ettim malum ne zaman öleceğimiz belli mi? Yavaş yavaş alışverişlere başladım en kısa zamanda kapanmayı düşünüyorum :) ama hala korkularım var okuldaki arkadaşlarım ne der sonuçta ilk dönem etek elbise falan giyiyordum herkesin bir an şaşıracağı aşikar, akrabalarım ne der özellikle de kuzenlerim ne der biraz çekiniyorum onlardan. Aslında çok seviyorum kuzenlerimi ama sen bizle daha 3 ay önce içki içiyordun şimdi ne oldu derlerse ne tepki veririm bilmiyorum. Bildiğim tek şey kapanmayı çok istediğim. Allah bu süreçteki herkese yardım etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Sinem, kendin sorup aslında kendin cevap vermişsin hepsine farkındasın değil mi :)
      Hep vesvese bunlar bir takım sorumluluklarımızı ertelemek. Namaz da bir müslüman olarak farz, tesettür de müslüman bir hanım olarak farz. Ama ben de dahil hepimiz kolay kolay başaramıyoruz tüm farzlarımızı aynı anda eda edebilmeyi. Namazların için çok sevindim rabbim daim etsin ve kabul buyursun inşaAllah. Tesettür için diyecek bir şey kalmamış zaten herşeyin farkındasın. Tövbe kapısı biz kullar için var Sinemciğim o yüzden şimdi Allah'ın ayetine uymadığın için tövbe etsen tesettüre girsen kardasın. Rabbimin ayetine uymuş olarak yaşayacaksın beş dakika sonra ise ahirete kavuşman o tövbe ile arınmış olarak ruhunu teslim edeceksin. Kuzenlerine maise suresini söyle. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Üç ay önce içki sofrasındaki seni aldı, idrakını arttırdı ve secdesine namazına layık gördü ;) Bunların hepsi Allah seni sevdiği için oluyor :) Güzel haberlerini bekliyorum, sevgiler, selamlar..

      Sil
  27. Merhaba yeniden :) Haberlerini bekliyorum demiştiniz, güzel haberlerle geldim. Bütün vesveseleri, dışarıdan gelen olumsuz sesleri kulak arsı ettim ve 1 hafta önce kapandım :) O kadar mutlu ve huzurluyum ki çok şükür anlatamam. Sadece okula giderken biraz çekiniyorum o da zamanla geçer elbet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemcim merhaba. Çok ama çok mutlu oldum tebrik ederim. Rabbim ayetini bir ömür boyu başında taşımayı nasip etsin. Hiç çekinme insanlar da zamanla alışacak sen sonsuz ahiretin ve rabbin için attın bu adımı Allah da kolaylığını verecek inşaAllah. Allah razı olsun senden :) Selamlar..

      Sil
  28. Şimdi postunuzla keşfettim blogunuzu :) Hayırlı olsun, inşallah düşünen herkese nasip olur.. :)

    YanıtlaSil
  29. Yeniden merhabalar.Buraya 27 mart 2016 tarihinde bi yorum bırakmıştım.Şuan daha çok yeni kapalı olarak geçirdiğim 4.günüm. Aslında bu konu başlığını okuyan yok zannetmistim ama haftanin popüler basliklarindan biriymiş.Ben 16 yasindayim hani bazı konularda ders vermek benim haddime değil ama burada endişelenen ablalarımı gördüğüm için bi parca hissettiklerimi yazmak ve size tesekkur etmek istedim.Yaptığınız yorum sayesinde kendimi çok iyi hissettim ve kapanmama yardımcı etmiş oldunuz :) öncelikle kapanırsam acılırım korkusu yazmissiniz bi çoğunuz kesinlikle korkmakta çok hakliyiz ama doğru yolda olduğumuz için şeytan bize sürekli vesvese verip doğru yoldan saptırmak istiyor.Allah rızası için bi şeye kalkistigimizda ne kadar vazgeçiyosak şeytan bizi o kadar doğru yoldan döndürmeye calisiyo demektir.Ama yaptigimiz seylerin(namaz kılmak,kapanmak gibi) Allah rızası için doğru yolda olduğumuzu kendimize hatirlatarak dua ederek ve ayetleri okuyarak anlayarak bunun üstesinden gelebiliriz.Kapandığımda öyle güzel ve özel hissettimki size anlatamam.İnşAllah bu yorumu gören birisi olursa gerçekten ilk adımınızı atmaktan korkmayın seytanin vesvesesine kulak vermeyin ve inanın ki ruhunuz manevi anlamda iyilik ve guzellikle doyacaktır.Haya imandadır namaz kılmanızı ve diğer tüm ibadetlerinizi yerine getirmeye calismaliyiz.Tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceydacığım Rabbim ayetini bir ömür boyu layıkıyla taşımayı nasip etsin. Çok ama çok sevindim. Okurlarıma tavsiyen için çok teşekkürler. Sen de başka kişilere yardımcı olursun inşaAllah.

      Sil
  30. Merhabalar ,ben tesettüre gireli 15 gun oldu lakin namaz kılmayı bilmiyorum internetten ogrenmeye çalisiyorum videolar izliyorum.. Hele hele AVM gbi bi yerde calistigim icin is yerim namaz saatlerine cok laf soyluyorlar yeri geliyor namaza gondermiyorlar.. suan tek dusundgm sey kapaliyim evet ama namaz kilmam suan icin sart mi ? Bu arada Allahim sizin gbi insanlara zeval vermesin Allahim her ettiginiz duayi kabul etsin..simdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Burcu, tesettürlüler için namaz farz şeklinde bir ayet yok ancak namaz kılmak tüm gücü yeten müslümanlara farz.
      Ayetlerden de örnek vereyim:
      "(Habîbim, yâ Muhammed!) Artık (onların) söylediklerine sabret; güneşin doğmasından önce (sabah namazını) ve batmasından önce (ikindi namazını kılarak) Rabbini hamd ile tesbîh et! Gecenin bir kısım saatlerinde ise (akşam ve yatsı namazını) ve gündüzün etrâfında (öğle namazını kılarak) tesbîh et ki (sana verilecek sevâb ile) hoşnûd olasın!" [Taha, 130]
      Muhakkak ki namaz, mü’minler üzerine vakitleri belirli (bir farz) olarak yazılıdır.” [Nisa, 103]

      Rabbim imanlı insanarla karşılaştırsın seni inşaAllah. Bulduğun boşlukları sakın kaçırma beş vakit namaz bizlere farz ibadet. Allah'ın emri kimseden daha önemli değil bunu unutma.

      Sil
  31. Merhabalar, ben kapanali 2 ay oldu.Bundan once açık saçık gezen saçına önem veren bir kızdım taki annem beni imam hatip lisesine gonderene kadar ilk zamanlar biraz utandım kazanmayı düşündüm ama hep dusunmekle yetindin. Benim lise bir hocam vardı arapca hocam bana biseyler dedi anlattı anlattı ve benim aylardır kendimde bulamadığım cesareti verdi. Beni evin de pasta keserek arkadaşlarımı topluyarak kendi elleriyle kapattı ve şuanda o kadar pişmanım ki keşke daha önce bu cesareti kendimde bulup daha once kapansaydim diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel canım benim. Darısı diğer hanım kızlarımıza inşaAllah :)

      Sil
  32. Merhaba bnde kapanmak istiyorum ama birtürlü yapamıyor kapanma isteğim var bende çok ama acilmaktan çok korkuyorum eşim çok istyo kapanmamıbn hep zamanı gelınce kapanırm dyorum ama o zamanı bn yaratmıyorum neyıbekledgmi bn bile bilmiyorum bana yardım eder misiniz kapalilara çok özeniyorum ama bitaraftanda açık olmak güzel rahat dyorum icimdeki vesveseleri yokedemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, çok karamsar bir giriş olacak ama bu dakika ölseniz Allah'ın Kuran'da emrettiğini uygulamış olacak mısınız sizce? O yönden düşünün zamanı var mı yok mu sorusunun cevabını. Ben çevremden çekindim senelerce, ne insanlar aileleri istemediği için neler çekiyor. Sizin bizzat eşiniz destekçi. Bence kıymetini bilin. Kendiniz de istiyorsunuz ne güzel, o huzur o mutluluk sizi de bulur inşaAllah Allah'ın ayetini başınızda taşırsınız siz de.

      Sil
  33. Merhaba ,
    Yazınızı o kadar mutlu bir şekilde okudum ki. Yeni kapanan biri olarak sorun yaşayan vesveselerle uğraşan bir benim sandım.. Ama kafamda şu soru var ki aşamıyorum. Sizde bilgisayar mühendisiymişsiniz. Bende bu sene mezun oldum okulumdan ve aynı zamanda yazılım uzmanı olarak çalışıyordum iki senedir ayrıldım. Şimdi acaba iş bulabilir miyim korkusu yaşıyorum. İnsanların bu aralar yaşanan olaylar sebebiyle önyargısı da var. İşe girmeden önce kapanarak yanlış mı yaptım korkusu var içten içe. Dua ediyorum ama yinede sizden de yorum almak istedim..

    İyi günler <3

    YanıtlaSil
  34. Bende kapanmak istiyorum 17 yasindayim ama cok kiloluyum herkes kapanma erken diyor kilolusun kapaninca buyuk duruyosun goruculerin gelir falan diyor aklimi karistiriyorlar yardimci olun Allah rizasi icin soyleyin napayim ne edeyim

    YanıtlaSil
  35. Maraba.Ben 19 yasindayim. 15 yasimda zorla kapandim.1 yıl kapalı kaldim. yapamadım tekrar açılmak zorunda kaldim. Şimdi de erkek arkadaşım kapanmami çok istiyor. Içimde kapanma hissini nasıl hissedicem. Lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
  36. Selamın Aleyküm :) Aklımda gönlümde bu zamana kadar hiç yoktu kapanmak, ben kiiiim kapanmak kimdi açıkçası, öyle bazen aklıma geliyordu yok be kızıım sen hayatta yapamazsın diyordum kendime, hem zaten her şeyin düzgün de bir kapanman kaldı diyordum. Süsleneyi seven giyinmeyi seven kızsın sana böyle şeyler gelmez diyordum ama bir yandan da İlknur biliyorsun sen de şeytan oyalamıyor seni dalga geçiyor artık seninle diyordum. 2 gün önce bu yazıya denk geldim. Vesveselerim, cesaretsizliğim, kim ne der kaygılarım aman odur budur şudur derken kendimi Allah'ın ayetine karşı çıkarken buldum. O saçı bize veren, o vücudu bize veren Rabbimin de izniyle inşallah tesettüre giriyorum. İlk şalımı aldım bile. Çok yakında size mutlaka geri dönüş yapacağım. Vesile olduğunuz şey ve verdiğiniz cesaret için çok teşekkürler. Rabbim bu yolda hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  37. Selamın aleyküm sizinle özel olarak bu konu ile konuşma imkanım var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve aleyküm selam. iletişim bölümünden bana ulaşabilirsiniz.

      Sil
  38. Merhabalar derya su hanım.Ben 25 yaşındayım 11aylık evliyim ve 2aylık hamileyim�� Bende kapanmaya biraralar karşıydım çünkü kendimden çok bahsetmek istemiyorum ama anlatmamın açıklayıcı ve doğru olduğunu düşünüyorum. Küçüklükten beri dinin içindeyim babannemler hacı 8 yasımda kuran okumaya başladım mütevazilik dışına çıkmayı sevmiyorum sakin ağırbaşlı ama ortama göre konuşan ve her görüşe saygıyla hoşgörüyle yaklaşan biriyim. Eşim bana her konuda destek olur kararımı bana bırakır ve kapansam çok mutlu olur ama beni her halimle çok sevdiğini sadece dışarıya karşı kapalı olacağımı bunun güzel birşey olduğunu ben ona fikir danişinca soyluyor. Ilk evlendigimde ramazan ayinda istegim yogun halde kapanmakti esimin ailesine bahsettim onlar destekledi ama kararsizdim kapanamadim surekli kiyafetlerimi elestirip makyajima karisip sana uzuluyoruz acik oldugun icin demelere basladilar malesef kapanmaktan sogudum onlara inat. Hem kiyafet hem makyaj sadeligi secen biriyim buarada. Bu 2 aydir surekli kapanmak aklimdan geciyor ama ogretmenim okulda tepki cok alacagim icin okula cesaret edemiyorum.Gecen hafta uzun tunikler ve sal aldim evde giydim. Ama cesaretim yok ramazani bekliyorum kapanmak icin tepkiler gelirse ugrasmaktan korkuyorum napmaliyim sizce? Cok uzun yazdim kusura bakmayin ama acikca yazmak istedim.

    YanıtlaSil
  39. Simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  40. MERHABA bende yeni kapananlardanım ve göçmen kızıyım neden bunu söyledim dersen şayet göçmenlerden böyle pek çıkmaz ondan :)) ben namazımı kılan bir bayandım ama nedense bir tarafım hep eksik kalıyordu rabbime şükürler olsun ki bana kapanmayı nasip etti.insanın hayatında kapanınca birşey eksilmiyormuş aksine güzelleşiyormuş.rabbim isteyen herkeze nasip etsin.sizi tanıdığım için de çok mutlu oldum..sizi de sayfama beklerim.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, ben de anne tarafından göçmenim aynen bizden daha seyrek oluyor :) Çok memnun oldum ben de sizi ziyaret edeceğim. sevgiler..

      Sil
  41. Merhabalar ;
    Ben kapanmaya niyet getirmiştim. Bugün kapanıcam işte diyip ertesi gün oluyordu yok neyse bu zaman kalsın şu zaman dıye kendıme verdıgım şu gün yaklatıgında farklı günler verıyordum . Sürekli uzatıyordum bu uzatmalarda 7 ay sürdü. Nişan günüm yaklaşıyor bu sefer sözlüm de kapan dediği zaman sen beni düşünceksin.Ailen istiyor dıye gelıp bana dıyorsun dımı dıye saçma düşüncelere girip bu sefer içimdeki kararsızlıgın sebebı oymuuş gıbı suçlamalar yapıyorum. Bana doğru olan bızım için bu dedikçe sen benım ıyılıgım için söylemiyorsun ona buna ayıp olmasın diye benim içinse yemin et gibi şeyler aslında tek oldugum zamanlar da basortuyu denıyorum heveslenıyorum ama bi türlü yapamıyorum.Zorlanıyorum çok fazla yanlış yaptıgımın farkındayım etraf ne düşür diye düşünceler var çalıştıgım ortam var ve kapalı hiç kimse yok bu yüzden tedirgin oluyorum. Allahım İnşaAllah bana kapanmayı NASİP eder . İçimdeki düşüncelerin yanlış oldugunu ve arkadas cevrem acık bana sözlüm için sana istedıgını yaptırmaya calısıyorlar ozgurlugunu kısıtlamasına izin verme gıbı cümlelerde gelıyor anlıcagınız cok karısık bır durumun ıcındeyım dogrusunun farkındayım aa cesaret edemıyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah herkese islam yolunda bir eş nasip etsin. Ne eşler var acil sacıl, namaz kılma, faiz ye, düğünde acil rezil etme bizi aleme, elalem neder.. Daha onlarca örnek sıralayabilirim sana. Sizinki seni Allah rızası için olan bir eyleme davet ediyor ben olsam Allah'a şükür ederdim. Özgürlük kısıtlanması felan değil bu. Sizdeki tamamen vesvese bu suan yaşadığınız. Elalemin ne dediğini bırakın kalbinizin ne dediğini dinleyin ve hayırlı haberi bana da verin inşaAllah..

      Sil
  42. herkese hayirli cumalar.ben cok uzun zamandir kapanmak istiyorum son gunlerde bu istegim daha cok artti.kapali birini gorunce cok imreniyorum fakat esim kapanmami hic istemiyor.ben onu nasil ikna edebilirim bana bi yol gostermenizi rica ediyorum.

    YanıtlaSil
  43. Merhabalar. Öncelikle ben 14 yaşındayım. Araştırarak, ayetleri okuyarak aslında kapanmanın ne kadar gerekli olduğunu anladım. Ve başarabileceğime inanarak kapandım. Tamamen kendi kararımdı ve kapanalı 1 ay oldu. Fakat okuduklarıma göre birçok kişi önce namaza başlayıp sonra kapanmış. Ama ben namaz kılmıyorum. Artık kapandığımdan beri içimde bir huzursuzluk var. Şeytan içime vesvese veriyor ve ayne önüne geçip uzun uzun kendime bakıp neden kapandım diyorum. Ve bu düşüncelerin günah olduğunu düşünüp ağlamaya başlıyorum. Sürekli içim huzursuz. Acaba namaza başlasam bu vesveseden kurtulup şeytani yenebilir miyim? Lütfen yardim edin içimdeki bu hisle nasıl yaşarım.

    YanıtlaSil
  44. Canım üzerinden epey zaman geçti umarım biraz daha iyi olup şifa bulmuşsundur. Yazını okurken duygulandım. Şuan bende aynı vesveseler içindeyim acaba ilerde ne olur iş hayatına atıldığımda sıkıntı yaşar mıyım insanlar bana nasıl bakar vs. Şeklinde ;( Umarım bana da nasip eder Rabbim tam tekbilinde kapanmayı

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu

Translate My Blog