KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

İngiltere'de Ucuz Alışveriş Nereden Yapılır?

Merhabalar,
Dil okulu deneyimimi paylaşmayı uzun zamandır istiyordum ama büyük ihtimal herkes yaz okulunu seçti. bu sebeple alışveriş ile başlamak istiyorum. Zamanla ihtiyaç duyulacak her şeyi  İngiltere kategorisi altında toplayacağım..


Ben Oxford'ta kaldığım için Oxford'u anlatacağım ama bahsettiğim yerlerin tüm İngiltere'de şubeleri var.


Temel İhtiyaçlar

Günlük ekmeğinizi, yiyeceğinizi içeceğinizi alabileceğiniz en makul yer Tesco. Bizdeki Bim gibi biraz. Bazen iki sokak arayla görebileceğiniz kadar sık ve bol bol çeşit var. Akşamları yedi gibi gittiğinizde poğaça, pasta, hazır makarna gibi günlük üretilen yiyeceklerde çok fazla indirim oluyor. Beşli içi kremalı veya marmelatlı poğaçayı 21p 'ye alıyorduk. Türk parasıyla 60 kuruş gibi bir rakam ve burada tanesini o paraya alamazsınız.
Ayrıca Tesco'da ilaç da satılmakta. Eczane gördüm Oxford'ta ama şu duyduğumuz ilaçlar markette reyonda satılıyor söylemi doğruymuş.

Bunun dışınca Poundland her şeyin 1 pound a satıldığı mucizevi bir yer. 2.5 litrelik cola, öğlenleri yemek için ton balıklı sandviç, sabahlar için mısır gevreği,  Nutella, hepsi bir pound. Temizlik malzemesi, çatal-kaşık, İngiltere'de Türkiye'yi aramak için ucuz hat, ilaç da bulabilirsiniz.

Bir diğer adres ise Sainsbury's . Tecso'dan hafif daha pahalı her türlü ihtiyacınızı bulabileceğiniz marketler zinciri.

Giyim ve Kozmetik

İngiltere'de ucuz giyimin adresi kesinlikle ve kesinlikle Primark. Burada 250 liraya aldığım abiye elbise orada 12 pound idi. İstanbul'da 100 lira verip alacağım kotu orada 8 pound'a aldım. Londra şubesi Oxford Street üzerinde bulunmakta ama ben o şubesine hiç gitmedim. Oxford şubesinden bahsedecek olursam; iki katlı bir mağaza. Bay bayan günlük kıyafetler, abiyeler, aksesuarlar, pijamalardan tutun ev için havulusuna kadar var ve kalitesine göre çok ucuz. Ucuz etin yahnisi ucuz olur derler ama aldıklarımı bir senedir kullanıyorum daha taş gibi duruyorlar... Ayrıca hediyelik makyaj malzemelerini es geçmek istemiyorum...
Primark Türkiye açılacak söylentileri var ama bakalım merakla bekliyorum :)

Giyim konusunda bir diğer alternatif ise TK Maxx. İlk aftamda çok üşüdüğüm için kendimi ilk girdiğim yere atıp bayağı alışveriş yapmıştım. Bizde 60 liraya alacağım bir hırkayı 10 pounda, Zara Türkiye'de 60 liraya gördüğüm ceketi 8 pounda almıştım mesela ama bunla indirimli fiyatlardı bunu da belirteyim. Normal fiyatları Türkiye'nin biraz altında ama model olarak çok ama çok güzeller.

Kozmetik ve bakım malzemelerinden şampuan ve sabunlarımı Poundland ile 1 pounda aldım ben. Yüz temizleme jelim bitmişti mesela onu 1.80p gibi bir fiyata Tesco'dan aldım. Renkli kozmetiklerimi de Primark'tan aldım. Set halinde farlar, ojeler, rujlar, yine set halinde makyaj kutusu çok hoştu. Poundland'i de unutmayalım tabi kozmetik ürünleri de satıyorlar..

Hediyelik Eşya Alışverişi

Oxford'ta city centera giden bir otobüse bindikten sonra. İndiğinizde, HSBC'den aşağıya inerek her yerden hediyelik bakabilirsiniz. Oxford tiğşörtü, mutfak aksesuarları, bardak, anahtarlık gibi hatıralar her yerde aynı fiyata satılmakta.

Daha bir sürü yer var elbet ama çoğunlukla alışveriş için bu yerler tercih ediliyor.Unuttuklarım çok. Aklıma geldikçe yazıyı güncelleyeceğim.. Öğlenleri Poundland ve Tesco sayesinde karnını tıka basa doyurup biriktirdikleri ile bir bavul alışveriş yapmış bir kişi olarak benim önerim bu şekilde...


Sevgiler
Deryasu
deryasu.blogspot.com

13 yorum:

  1. Çok aydınlatıcı bir bilgi olmuş canım:)Çok sağolasın.

    YanıtlaSil
  2. 6 ay once bir websafya actim ingiltere’de (Ingilizim zaten ama Turkce biliyorum :) )ve ordan ev icin aksesuarlari satiyorum her yere. Turk musterilerim var ve yorum aldim bir kac tane musteriden, cok memnun kaldilar… Ingiltere'de hem cesit cok var hem de fiyatlar cok uygun. En cok sevdigim alisveris yapmaya Debenhams ta oluyor, simdi ordan geldim eve :)
    Hosh Home
    http://www.hoshhome.co.uk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir sayfa hazırlamışsınız ellerinize sağlık. Ayrıca anadil gibi Türkçe konuşuyorsunuz tebrik ederim :)
      Sevgiler..

      Sil
    2. Cok tessekur ederim Derya. Guzel bir indirim basladi, herseyden %20 indirim var suan www.hoshhome.co.uk. Sevgiler

      Sil
  3. merhaba
    ben bu yaz Londra da kalacağım.Acaba orada da alışveriş yapabileceğim uygun market ve dükkanlar var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Yazdığım tüm market ve mağazalar Londra'da da var. Gerek kendinize, gerek hediyelik fazlasıyla uygun alternatif bulabilirsiniz :)

      Sil
  4. Çok bilgilendirici bir paylaşım olmuş teşekkürler :) Yeni bir blog yazarı olarak blogunuzu takibe aldım benimkine de beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Derya hanım çok yararlı bilgiler vermişsiniz.Ben de kısmetse yakında Londra'ya gideceğim sizden bilgi rica edeceğim yardımcı olursanız sevinirim.Hoşçakalın.Birsel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Birsel Hanım,
      http://deryasu.blogspot.com.tr/search/label/%C4%B0ngiltere burada İngilrere hakkında yazdığım tüm yazılarımı görebilirsiniz. Arkadaşlaım şuan boğazlı kazanlarla geziyor Londra'da hava durumunu iyi takip edin. Bir de sim kart almayı unutmayın. Ulaşım için Londra'da Oyster kullanılıyor. İlk gittiğiniz metro istasyonundan çıkartabilirisiniz geçen sene gittiğimde bayağı karlı olmuştu benim için. 5 pound depozito ücreti vardı kartı iade ederken geri almıştım. Aklınıza takılan bir konu olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
      İyi yolculuklar.

      Sil
  6. çok hoş bir yazı olmuş, gitmeyi ben de istiyorum gitmeden önce tekrar okuyacağım kesin :)
    teşekkürler..
    ziyarete beklerim ;)

    YanıtlaSil
  7. çarşamba londra'ya gideceğim inşallah 4-5 gün.o tesco dediğiniz yer var bol bol yemek bulunan,bunların poaça vs sinde haram katkılar var mı?

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu

Translate My Blog