KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

Ne İzledim: The Pianist (2002)

Merhabalar, bu yaz bol bol film izlemeyi planlıyorum. IMDB Top 250'den seçtiğim filmler ile başladım ve ilk sırayı Piyanist aldı.

The  Piyanist
Film gerçek bir kişi olan Polonyalı Wladyslaw Szpilman'ın 2. Dünya Savaşı sırasında Almanların Polonya'yı işgal etmesi sırasında ki yaşam mücadelesini anlatmakta. Film Szpilman Varşova Radyosu'nda piyano çalarken ani bir saldırı anında stüdyonun başlarına yıkılması ile başlıyor. Halk radyodan İngiltere ve Fransa'nın onların yanında olacağını öğrenip umut bağlasa da sonu hüsran oluyor. Çalışmaya gidiyorsunuz diye bindirildikleri imha treninde Szpilman'ın şans eseri kurtulması ile hayatta kalma mücadelesini başlamış oluyor.
Başrol oyuncusu Adrien Brody Piyanist filmindeki rolü ile 2002 yılında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü almış.

Filmin Imdb puanı 8.5 sıralaması ise 42.

Film izlerken hep kendime, kendi çevreme yorarım ben olayları. Kültürümüz, dinimiz bir bir gelir aklıma. İçimdeki vicdan duygusuna şükrederek izledim ben filmi. Bir de gerçek bir  yaşamdan alınmış olması çok etkiledi beni. Savaş, ölüler vs. normalde çok kötü olurum ve uzun uzun oturmak çok sıkıcı geldiği için çok zor film izlerim ama Piyanist kesinlikle izletiyor kendini..
İzlememiş olanlara tavsiye ederim..




Sevgiler, selamlar..
Deryasu

deryasu.blogspot.com

3 yorum:

  1. 2.dünya savaşının insanlara etkisini özellikle yahudilere yapılanların bir kısmını çok iyi anlatan bir film. Bu tarz yine çok beğenerek izlediğim sonunda çok ağladığım diğer bir film ise Hayat Güzeldir. mutlaka izlenmesi gereken muhtemelen de izlediğin bir filmdir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gül Sinem :) Aynen çok güzel anlatılmış ve gerçekten izletti kendini. Hayat Güzeldir'de listeme eklendi..

      Sil
  2. İzleneceklere ekledim, merci

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu

Translate My Blog