KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

Hz. Adem'in (as) Oğluna Beş Öğüdü

Ey Şît! Oğullarına söyle:

1. Dünyadan ayrılmayacaklarmış gibi bakmasınlar. Buradan bir gün göçüp gideceklerini düşünsünler.

2. İnsanlara söyle, hiç kimsenin sözünü düşünmeden kabul etmesinler. Biraz düşünüp doğruluk derecesini incelesinler.

3. Oğulların yapacakları işin sonunu iyi düşünsünler... Eğer ben yasak ağacın meyvesinden yerken, bu işin sonunu düşünseydim, başıma gelen gelmeyecekti...


4. Bir işe başlarken içinde o işe ait bir endişe ve isteksizlik olursa, işi tekrar düşünüp, yeniden tetkik etsinler.

5. Doğruluk derecesini kesin olarak bilemedikleri işlerde de bilenlere sorsunlar. Dürüstlüğüne inandıkları kimselerle yaptıkları istişare neticesinde, varacakları karara göre hareket etsinler.

Bu yazıya internette gezinirken rastladım çok yerde geçiyor ancak açık bir kaynağı yok malesef. Özellikle 4.madde çok ilgimi çekti. Şimdiye kadar her daim eğer bir işin başında bir aksilik çıktıysa o işim hep kötü gitmiştir. Bir hayır gelmez o işten.

Diyanet meaili Enfal Suresi 29. Ayet:
Ey iman edenler! Eğer Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız; O, size iyiyi kötüden ayırt edecek bir anlayış verir ve sizin kötülüklerinizi örter, sizi bağışlar. Allah, büyük lütuf sahibidir.

Aslında neler seriliyor önümüze hayatın klavuzu elimizde ama açıp okumaya üşeniyor çoğumuz. Sonra söylenmeye devam ay ben kısmetsizim ay ben bahtsızım... Belki de bu ayette geçen durumdan ötürüdür, kim bilebilir Allah'tan başka?

Sevgiler, selamlar
Deryasu

2 yorum:

  1. 4. madde benimde çok ilgilendiğim bir konu. İçimden gelmiyorsa ve yaptıysam ona rağmen mutlaka sonu kötü oluyor. Vücudumuz bize sinyal veriyor. Anlayanlar anlamayanlar var sadece.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu

Translate My Blog