KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

Son Zamanlarda | Müslüman Dininden Utandıktan Sonra..

Başı kasvetli sonu mutlu bir yazı bekliyor sizi...

Ailenizin işsininden selamlar :)

Çok alıştım bu kelimeye "işsiz"..

Okul bitti malum boştayım. Ehliyet sınavımdan bahsetmiştim burada. Direksiyon sınavına girdim cumartesi günü. Çok şükür. Tek rakibim Türk Hava Yolları diye gezinip duruyorum ortada. Ben alamam ehliyeti diye düşünüp duruyordum. Yakacık-Kartal'dı sınav yerim. Rampada durup tekrar kalktığımız bir bölüm var. Orada ne anılar geçti ama oldu sonunda su gibi geçtim sınavımdan çok şükür..

Ehliyetin direksiyon derslerine giderken bir yerden mülakata çağrıldım. Onu da paylaşayım sizlerle memlekette neler var bir de siz şahit olun.
Önceki postumda Hz. Adem'in oğluna verdiği öğütlerden bahsetmiştim. Okumak yetmiyor uygulamak şart..
İlk çağırdıklarında gitmedim mülakata. İkincisinde tekrar aradılar ben dönerim dedim ama ille de saat vs derken sözleştik gittim. Mülakatı yapan hanım tesettürlü felan çok adaplı giyinmiş. Ben seviniyorum böyle oh ne güzel diye. Anlattım şurada okudum şunu bunu yaptım felan. Çok beğendi beni. Anlattım babamın çalıştığı yeri söyledim bağlı olduğu şirketlerin hepsinde iş ayarlar bana ama müspet bir çevrede çalışmak istiyorum oralarda rahat edemem dedim. Haklısın dedi hanım, çok güzel konuştu.
Sonra bize başvuran en donanımlı insansın ama bazen bazı şeylerden taviz vermek gerekiyor dedi. Evlenme mi diyecek ne diyecek diye beklerken eliyle kıyafetini eşarbını göstermesin mi?
Mübarek biz bir saattir ne konuşuyoruz? Ben taviz vermek istemiyorum kendimden dedim. Demez mi ama öyle "tesettürlü mühendis" olarak yükselemezsin. Allah Allah ben dünyanın işi için Allah'ın farzından vazgeçicem Allah'da bana mevki makam mı verecek? Neyin kafasını yaşıyoruz biz?
Hadi onu da geçtim. Allah nasip etmese ben nasıl mühendis olacaktım. Ben tek başına mı aldım o mesleği elime?
Bozuldum kalktım geldim eve. Ehliyet dersleri de fena gidiyor o aralar zaten.

Aradan birkaç gün geçti yine aradılar ehliyet dersindeyim o an tam sinirler havada. Yok teşekkür ederim dedim. Bu sefer demez mi başka pozisyonlar var onlardan bahsetmek istiyorum. Bacım ben seni ipinle iner miyim kuyuya Allah aşkına. Dün beğenmiyordun başımın örtüsünü şirketim iş alamaz diye. Bugün arkada kıytırık bir pozisyona sepetleyeceksin ben de unutup hepsini kabul edicem? Olur, başka?
Hele böyle köpeğe kemik gösterir gibi.. Allah şahidim olsun ki benim o kadar üzüldüğüm an çok nadirdir. Köpeğe kemik gösterir gibi. Başka pozisyon da varmışmış.. Öteki mankenlikti sanki başörtüsü olmaz bunda olacak mı?

Allah cümlesini ıslah etsin böyle insanların. Sen tesettürlü bir insansın inanmış iman etmiş bir insansın nasıl başkasına aç başını dersin? Hele o ikinci araması.. Ben tesettüre gireli iki sene oldu. Tesettürlü ne çekti açıkçası çok takip etmedim geçmişte. Kamuda tesettür serbest olunca olacak tabi diyordum olmaması abes geliyordu bana. Şimdi gece gündüz yatıp kalkıp Allah razı olsun diye dua ediyorum. Vallahi kıymet bilememişiz. Bize çok normal gelen şeyler sözde müslümanım diye gezen insanlara bile abzürt geliyormuş.
Binbir Gece dizisi vardı. Ahlaksız teklif diye hatırlardım adını ben hep. Şehrazat'ın Onur Bey'in teklifini duyduğu an gibi oldum resmen. Hala şaşırıyorum kendime al çantanı çık nasıl dinledim ben o insanı?

Müslüman dininden utandıktan sonra. Daha sen tesettürlü firmamız iş yapamaz kafasında olduktan sonra elin gavuru ne yapar?

Ahzab Suresi 48. Ayet buyuruyor ki:



وَلَا تُطِعِ الْكَافِرِينَ وَالْمُنَافِقِينَ وَدَعْ أَذَاهُمْ وَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ وَكَفَى بِاللَّهِ وَكِيلًا

Kâfirlere ve münafıklara itaat etme! Onların eziyetlerine aldırma ve Allah’a tevekkül et. Vekil olarak Allah yeter..

Allah ıslah etsin ne diyeyim. Firma ismi vermeyeceğim dinimize sıkı bağlıyız diyip başımdaki örtüyü almak isteyecek haysiyette olan insan bana bu olaydan ne iftiralar atar kim bilir. Ama o ahlak yoksunlarına para kazandıracağıma, oturur evimde kalırım bin kat daha hayırlı. Beddua etmek istemiyorum ama Allah tez vakitte layıklarını versin inşaAllah.

İşten de ses seda yok ne yapıyorsun Derya derseniz. İngilizce kursuna başladım ve dizlerim iyileşir umuduyla platese gidiyorum. İngilizce kursum beş haftalık bir Ielts kursu. İngilizlerin İngilizce dilini ölçmek için yaptıkları bir sınav IELTS. İki tane İngiliz hocamız var bir tanesi o kadar iyi bir insan ki nazarımın değmesinden korkuyorum. Bir gün içerisinde 10 tane bile mail attığı oluyor hocanın tavsiye için, kaynak için vs. O kadar okul okudum daha böyle ilgili insan görmedim ömrümde ama bizim kurs bitince, 4 hafta sonra yani, memleketine İngiltere'ye dönecekmiş. Gitmese sizlere de tavsiye ederdim. Sınıfımız da benim gibi işsizler ordusu :) Hepimiz yeni mezunuz iş arıyoruz. Telefonları çaldığı an hepimizde bir telaş kiminki çalıyor acaba mülakat mı diye. Heyecanlı, eğlenceli bir sınıfız yani :)
Değişiklik oldu en azından bu kurs bana. Nasrettin Hoca misali, Allah sevdiği kuluna eşeğini önce kaybettirir sonra buldururmuş sözü vardır ya. Olmaz olmaz birden çok güzel birşey olur belki kim bilir bu umutsuz günler de geçer..

Dualarınıza talibim..

Not: İmla hatalarını düzetmek için tekrar okumak gelmiyor içimden affedin lütfen olayları sindirebildiğimde geçeceğim yazının üzerinden.

2016 Nisanından gelen Not2:
Yazdıklarımı okumaya hala cesaretim yok. O kötü günleri hatırlamamak için. Beş ay geçmiş. İlk mülakatımda yaşadıklarımdan sonra.
Uzun uzun bir yazı da yazarım aslında ama bu yazıyı yazdıktan bir ay sonra yüksek lisansa başvurdum ve kabul aldım. Kısmetin böylesi, çalışmaları ile ilgilendiğim danıştığım bir hocanın arkadaşının üniversitesine araştırma görevlisi alınacakmış. Hocanın aklına ilk ben gelmişim ve başvurdum. Ardından o üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım şimdi. Ben kılımı kıpırdatmadan iş kendi ayağıma geldi. Tek tesettürlü araştırma görevlisi benim fakültede. Bir tane de tesettürlü hocamız var başka bölümden. Yüksek lisansa kabul aldığım günün gecesi ikiye kadar ağladım mutluluktan o günden beri ağladığımı hiç hatırlamıyorum. Bir kapı kapansa elbet başka bir kapı açılıyor zor ama sabır tek çare. Elhamdulillah bu günümüze. InşaAllah okulumu huzurla okur, çalıştığım okulda huzurla çalışırım. Dualarınıza talibim..

Sevgiler, selamlar
Deryasu

10 yorum:

  1. evet bende bu modelleri tesettür modellerini çok beyendim sayfanız güzel olmus bende artık sizleri takip edecegim düzenli olarak bu modelleri takip edecegim basarılar dilerim

    YanıtlaSil
  2. Sen rampa deyince yakın bi arkadaşım hafta sonu girmişti sınava rampa da kalmış çıkamamış kapıyı göstermişler de çok güldük ona şimdi yazını okurken dedim yoksa Derya da mı öyle olmuş ama Elhamdüllilah sen yırtmışsın :) gözün aydın canım ;)
    Ve İnsan karşısında baş örtülü görünce sanıyor ki işte Allahı biliyor filan ama ne yazık ki içler acısı hallere geldik.. Rabbim hayırlı bi iş nasip edecektir inşaAllah canım sana sabrın sonu selamettir Allahın izniyle. . Pilatesin de gelecek şifana vesile olma duasıyla yorumu sonlandırıyorum canım epey uzun oldu zaten ... çok selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam canım benim Allah razı olsun. Vallahi ben de anlamadım patinaj atmışım kalkarken babam bağırmış yürü be kim tutar seni bas gaza diye. Bütün adaylar gülmüş Derya heyecandan top patlasa duymuyor diye. Pilates çok eğlenceli geliyor şuan ama şifa da verir inşaAllah iki seneyi geçti rahatsızlığım :(

      Sil
  3. ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN MÜSLÜMAN KARDEŞİM

    YanıtlaSil
  4. Allah Razı olsun su blog aleminde bunu anlayacak blogherlar arıyorum ben de. Dik duruşunuza hayran kaldım hep böyle kalın.

    Takipteyim inş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Allah sizden de razı olsun. Bir kapı kapandı rabbim başka kapı açar inşaAllah.

      Sil

Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu

Translate My Blog