KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

Ferace Alışverişi ve Ferace Üzerine

Merhabalar,
Bir önceki yazımdan da bildiğiniz üzere cumartesi günü Fatih'e ferace alışverişine gittim. Sınav çıkışı yorgun olmam ve dönüşte Beşiktaş maçı sebebiyle Eminönü-Kabataş arasını iki saatte gitsek de feracem yanıma kar kaldı <3
İlk önce Fatih çarşı oluyor galiba Aker'e girdik ve eşarp alışverişi yaptık annemle. Sonrasında Fatih Camii'ne geçtik Fatih Sultan Mehmet'i ziyaret ettik ve başladık alışverişe..

Alışverişimizi Yavuz Selim Caddesi'nden yaptık. Biz araç ile geçtik ama camiden de yürüyerek çok yakın. Cadde boyunca tesettür abiye kıyafetler, ferace satan mağazalar ve hac-umre alışverişi için birçok seçenek var. Biz sıradan girdik öyle. İlk önce iki tane mağzaya girdik annem önleri işlemeli ferace giydi fiyat için iki yer de 120tl verdi. Müşterileri varken bizle çok ilgilenmediler. Diğerleri daha mı çok alışveriş yapacaktı bilinmez...
mevlana ferace
Sonrasında Libas Tesettür 'e girdik. Ufak az ama yeterli çeşitleri var ve görevli çalışan arkadaş canla başla ilgileniyor sizinle. İkimiz de ilk giydiğimiz feracede karar kıldık. Anneminki fazlasıyla sade, benim feracem de mevlana modeli. Bir benzerini de internette buldum..
Benim feracemin omuzları kabarık değil ve daha bol bu şekilde üzerime oturmuyor..
Feracemin kumaşı medine ipeği. İncecik tiril tiril bir kumaş. Hafif içini belli ediyor bu sebeple. Altına ince keten pantolon almayı düşünüyorum, ince pamuklu eşofmanlarımdan da götüreceğim tabi. Üstüne de kısa kollu bir penye tamamdır :) Önerileriniz varsa mahrum bırakmayın beni lütfen..

Ferace yapımında medine ipeği haricinde krep kumaş kullanılıyormuş. Kumlu krep gösterdi görevli bayan. O kumaş benim feracemden de inceydi. İlk girdiğimiz yerdeki feraceler de krep kumaştı ve rengi medine ipeğine göre daha parlaktı.


Herkesin aklındaki soru ortak aslında.
Sıcak havada simsiyah ferace nasıl giyilir, yakar mı?
Çoğu insanın aklında krep kumaşla, medine ipeği ile ilgili sorular olduğunu biliyorum. Aklınızdan "yazın krep kumaş giyilir  mi?" sorusunu geçiriyorunuz. Evet giyilir, efil efil de serin tutar :)
 Kumaş önemli ama maharet feracenin kalıbında hanımlar.. Ferace vücudunuza yapışmadığı için kumaş ile sizin aranızda hava boşluğu kalıyor. Dışarıdan gelen hava bu boşluktan rahatça geçerek sizi terkediyor.  Bu sıcak hava, derinize direkt gelmek yerine içeride -sanki rüzgar gibi düşünün- boşlukta dolaştığı için kolları açıkta olan bir insan sizden daha çok terliyor. Siz daha az etkileniyorsunuz.
Kışın nasıl tüylü şeyler sürtünme sebebiyle bizi ısıtıyor ise ferace de aynı mantıkla daha serin tutuyor.

Aylar sonra gelen ekleme: Yazım blogumun en çok okunan yazısı oldu. Bu beni çok ama çok mutlu ediyor ve gelen aramaların bir çoğunun ferace modelleri olması sebebi bile Google Görseller üzerinden bulduğum ferace resimlerini sizlerle paylaşmak istedim..


Ferace Modelleri


Krem rengi ferace


Açık renk ferace ne kadar kullanışlı olur bilmiyorum ama model çok hoş durmuş. Suudi Arabistan gibi sıcak bir ülkede özellikle umre zamanı güneş ışınlarını çekmemek için güzel bir alternatif bence..
Önü İşlemeli Ferace
 Bu modelin de önündeki işlemeleri hoşuma gitti. Çok güzel hareketlendirmiş modeli..


Kol Detaylı Ferace
Üzere oturmayarak hatları belli etmeyen sadece kolları işlemeli bir ferace. Aslında en çok hoşuma giden model de bu oldu :)

İşlemeli Ferace
Kolları işlemeli bir model daha.. Yaka kısmına da aynı işlemeden yapılarak hoş bir görünüm elde etmişler ama bu kadar hareketlilik benim göz zevkime fazla hitap etmiyor..

Umarım yazım bu konuda bilgi almak isteyenlere yardımcı olmuştur.
Umre Hazırlıkları kategorisinde buradan, feracemin kendisine ve kapanma hikayeme ise buradan, ferace ile ayakkabı kombini yazıma buradan ulaşabilirsiniz..

Selamlar..

Deryasu
deryasu.blogspot.com

20 yorum:

  1. Rabbim umrenizi kabul etsin. Sağ salim dönün inşaALLAH.

    Ferace giyen birisi olarak pişirmiyor gayet rahat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Allah tüm isteyenlere hayırlısıyla nasip eder inşaAllah.
      Evet çok rahat. Sıcaklık konusunda da sizlere güveniyorum :)

      Sil
  2. Giyenler çok memnun..
    Ben de deneyip son anda vazgeçenlerdenim.Güzel oluyor ama henüz karar veremedim, upuzun etekle nasıl yürürüm :)
    Hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Ben de uzun etekle rahat edemem, çok bol paçalı pantolonları bile sevmiyorum ama ferace rahatsız etmedi beni :) İhram ve namaz konusunda yararlı olacak bana iki hafta boyunca. Sonrasını da zaman gösterecek artık..

      Sil
  3. Allah kabul etsin öncelikle Allah bizlere de nasip eder inşaallah. :) Ben de ferace giyiyorum benim ki de mevlana modeli ve çok memnunum tamamen doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Allah tüm isteyenlere nasip eder inşaAllah :)

      Sil
  4. Rabbim umrenizi kabul etsin inşallah. Sanırım gidip döndünüz bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet döndük çok şükür. Teşekkür ederim Allah razı olsun..

      Sil
  5. severek giyorum fercemi iyiki almışım diyorum dışarıya feraceyle çıkınca daha bir rahat hissediyorum en azından vücuda yapışıp vücut hatlarımı belli etmiyor önemli olanda bu bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru anlatmışsınız teşekkür ederim yorumunuz için..

      Sil
  6. Ferace modeliniz gerçekten çok hoş fakat feracelerin tek sıkıntısı rüzgarlı havalarda fena şekilde vücuda yapışması vücudu sarması .. Tam yaz giysisi aslında rüzgarsız havalarda giyilecek .. Bende Antakya da bulunacağım zamanlar için ferace düşünüyorum hep. Lakin serin olan rüzgarlı olan havalarda hep siyah pardesüm üzerimdedir :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    çok teşekkür ederim. Ferace yaz için çok ideal ama söylediğiniz gibi rüzgarlı havada uçuşma ihtimali kötü eblette. Isıtmaya da yetmediği için yazın sıcağında kullanmak en mantıklısı.. Sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
  8. ferace giydiğimde ben de çok serin kalıyorum kap ya da pardesü terletiyor ama ferace aslaa :) krep kumaş ferace benimkisi de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kap alev alev terletiyor ama ferace gerçekten serin tutuyor. Güle güle kullanalım feracelerimizi :)

      Sil
  9. Feracenizi Libas Tesettür'den aldığınızı yazmışsınız yazınızda.Memnun kaldınız mı?Ben de ferace için medine ipeğinden olanların serin tuttuğunu duymuştum.Fiyatı uygun muydu?Ünlü markaların ürettiği feraceler genelde polyester,sıcaklarda polyesterde giyilmez terletir.Bir de tabi fiyatları malum çok pahalı.Yorumunuzu bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet feracemin etiketini tekrar kontrol ettim Libas Tesettür yazıyor ancak aldığım mağaza öyle lüks bir yer değildi. Feracem Mekke ve Medine'de tek damla terletmedi çok memnun kaldım. İstanbul'da ise biraz terletiyor ama buranın havasına daha rahat seçenek olmaz galiba. Ancak yakma asla olmuyor..
      İstanbul'da yaşıyorsanız benim gittiğim mağazaya bakabilirsiniz. Ben bir buçuk yıl önce aldığımda 100 tl yoktu fiyatı.

      Sil
  10. Feraceye bir ara çok merak salmıştım. Ama ince olduğunu ve dört mevsim kullanamayacağımı düşünerekten pardesü aldım. Siyah ideal renktir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen siyah ideal oluyor :) Ferace yazın için rahat oluyor ama diğer mevsimler aynen gitmez..

      Sil
  11. merhaba
    ben internetten çok araştırdım krep kumaş yazıyor ama nasıl serin tutar mı bilmiyorum. antalya da yaşıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevgi Hanım,
      Krep kumaş eşarp kullanıyorum ben hafif ve serin tutuyor beni. İşleme farkı, doku farkı oluşabilir mi bilmiyorum ancak krep tavsiye edilen bir kumaş türüdür tesettür için. Özellikle krep yelek geçen sene çok popülerdi terleteceğini düşünmüyorum ama gözle görüp almak da ayrı elbette.

      Sil

Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu

Translate My Blog