KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

Gezdik Gördük : Sapphire Seyir Terası

Merhabalar
Bu sınav döneminde bakkala gidecek vaktim yok malum :) Ancak, geçmişe dönebilirim elbet..
Zamanında İstanbul'da turistler için gezdirilecek mekan ararken burayı bulmuştum. Misafirim gelince de tuttuk Sapphire yolunu...


Neymiş bu Sapphire Seyir Terası?

Sapphire 236 metre yüksekliğinde Türkiye'nin en yüksek seyir terası ve Avrupa'nın en yüksek binasıdır. Marmara denizi ve Karadeniz'i aynı anda gördüğünüz tüm İstanbul'u ayaklarınızın altına aldığınızı düşünün..

Gelelim nasıl gidilir sorusunun cevabına..

Anadolu yakasından gelecekleri de düşüşürsek; Kadıköy - Kabataş vapuru ile Kabataş'a geldikten sonra Taksim Finiküler hattını kullanarak Taksim'e ulaşacaksınız. Buradan yine metro kullanarak 4.Levent istasyonunda indiğinizde çıkışlardan Sapphire Avm. çıkışını bularak alışveriş merkezinin içine çıkabilirsiniz. Başka semtlerden ulaşmak için yine Taksim'e geçip metro kullanmak bence en mantıklısı..

Öğrenci ücreti yanılmıyorsam 23 TL idi. Teras ücreti ve 4 boyutlu İstanbul similasyonu dahil bu ücrete.

Ödeme işlemi yaptıktan sonra fotoğrafınızı çekiyorlar yukarıda satmak için ama biz şahsen bakma tenezzülünde bile bulunmadık :) Sonra biniyorsunuz asansöre... 236 metre az buz değil kat düğmelerini görünce bile insan korkar :) ama çok hızlı çıkıyor asansör ve en üst kata ulaşmış oluyorsunuz.
Görselim Google'dan.. Mekanı boş çekmek gelmemiş aklıma..
İnsan önce düşünmüyor değil uçağa binerken de her yeri görüyoruz ne özelliği var diye ama öyle değil gerçekten. Her şeyi seçebiliyorsunuz ve İstanbul tamamen ayaklarınızın altında..

Izgara Tavuk Marine Sosu

Merhabalar,

Yaz geliyor malum, okullar da kapanacak yakında. Bu da demek oluyor ki, güzel ülkemin güzel insanları çizgili pijamalar, mangallar, çaylar eşliğinde mangal sezonunu çok yakında açıyor :)
Biz şimdilik balkonda ızgara sezonunu açtık.. Ben de mutfağa ufak bir adım attım. Ne yemek yemekle ne de yapmakla ilgim olmadığı için paylaşmak şart bana :)

Biz ailecek bu basit sosu çok seviyoruz.

Malzemeler

Ferace Alışverişi ve Ferace Üzerine

Merhabalar,
Bir önceki yazımdan da bildiğiniz üzere cumartesi günü Fatih'e ferace alışverişine gittim. Sınav çıkışı yorgun olmam ve dönüşte Beşiktaş maçı sebebiyle Eminönü-Kabataş arasını iki saatte gitsek de feracem yanıma kar kaldı <3
İlk önce Fatih çarşı oluyor galiba Aker'e girdik ve eşarp alışverişi yaptık annemle. Sonrasında Fatih Camii'ne geçtik Fatih Sultan Mehmet'i ziyaret ettik ve başladık alışverişe..

Alışverişimizi Yavuz Selim Caddesi'nden yaptık. Biz araç ile geçtik ama camiden de yürüyerek çok yakın. Cadde boyunca tesettür abiye kıyafetler, ferace satan mağazalar ve hac-umre alışverişi için birçok seçenek var. Biz sıradan girdik öyle. İlk önce iki tane mağzaya girdik annem önleri işlemeli ferace giydi fiyat için iki yer de 120tl verdi. Müşterileri varken bizle çok ilgilenmediler. Diğerleri daha mı çok alışveriş yapacaktı bilinmez...
mevlana ferace
Sonrasında Libas Tesettür 'e girdik. Ufak az ama yeterli çeşitleri var ve görevli çalışan arkadaş canla başla ilgileniyor sizinle. İkimiz de ilk giydiğimiz feracede karar kıldık. Anneminki fazlasıyla sade, benim feracem de mevlana modeli. Bir benzerini de internette buldum..
Benim feracemin omuzları kabarık değil ve daha bol bu şekilde üzerime oturmuyor..
Feracemin kumaşı medine ipeği. İncecik tiril tiril bir kumaş. Hafif içini belli ediyor bu sebeple. Altına ince keten pantolon almayı düşünüyorum, ince pamuklu eşofmanlarımdan da götüreceğim tabi. Üstüne de kısa kollu bir penye tamamdır :) Önerileriniz varsa mahrum bırakmayın beni lütfen..

Ferace yapımında medine ipeği haricinde krep kumaş kullanılıyormuş. Kumlu krep gösterdi görevli bayan. O kumaş benim feracemden de inceydi. İlk girdiğimiz yerdeki feraceler de krep kumaştı ve rengi medine ipeğine göre daha parlaktı.


Herkesin aklındaki soru ortak aslında.
Sıcak havada simsiyah ferace nasıl giyilir, yakar mı?

Haftasonu Mu?

Güzel bir hafta sonundan yorgun bir merhaba herkese,

Çok sevgili okulumda hafta sonu kavramı olmadığını daha önce söylemiştim. Yine bir vizeye gitti cumartesi günüm ama sonunu güzel kurtardım galiba :) Ailecek Fatih'e gittik umre için kıyafet ve diğer ihtiyaçları almak için. Çok ama çok güzel bir feracem var artık :)) Uzun etek giydiğim zaman dizlerim birbirine dolanıyor gibi hissederim ben kısa giysem o da olmuyor diye özel günler dışında pantolondan başka şey giymem. Ferace için de önyargılarım vardı aslında. Upuzun etek nasıl yürürüm ben? diye düşündüm durdum. Özendirmek gibi olmasın ama o kiloş upuzun etek prenses gibi hissettiriyor insanı :) Ferace dışında siyah ve renkli eşarp, bone, ihrama özel temizlik malzemeleri, tavaf tespihi aldım kendim için. Daha gideceğim gün bile belli değil ama çok hevesliyim. Mutlu oluyorum her yeni şeyle :)
Alışverişten önce Fatih Camii'ni gezdik tabi onu da unutmayayım. Fotoğrafladım da ayrı bir post olarak paylaşacağım :)

Ve günün bir diğer beni mutlu eden anına gelirsem sevgili müstakbel eşim blogunun sahibesi sevgili meslektaşım header çekilişi yapmıştı. Kazananlardan biri de ben olmuşum :) Ben de şans yoktur sağ olsun eli uğurlu geldi :)

Paylaşınca belki yorgunluğum azalır diye düşünmüştüm. Azaldı da galiba. Dünkü beş saatlik uykum, vizem ve alışveriş marotonundan sonra yarınki İngilizce vizeme çalışabilirim galiba. Özgüven patlaması yaşıyorum yarın için. Sınav anında kağıtla bakışmam umarım.

Yumurta İle Saç Bakımı

Merhabalar,
Yumurtanın saçlara olan mucizevi etkisini keşfettim ve sizlerle paylaşmak istiyorum. A, B, D ve E vitamini içeren tavuk yumurtası gerçekten saçlarıma hem hacim hem de parlaklık verdi. Ayrıca yumuşacık oldular :)

Tarifine gelirsek,

Sınav Sonrası Alışveriş :) Cama Yapışan Telefon Kabım ve Şalım

Merhabalar,
Yoğun bir haftanın ardından bugün Calculus 2 vizeme girdim ve sonrasında attım kendimi alışverişe :)
-Evet cumartesi günleri vize için okula gidiyorum ve pek parlak geçtiğini söyleyemem-

Amacım kendime şal almaktı ama daha önce şurada bahsettiğim Iphone kabı ve incik boncuk şeyler aldım. Sonrasında şalım da internetten :))



Polikarbon Iphone Kabı

Translate My Blog